Güncel

Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayı Sağlık Bakanlığı’na teslim etti

Depremde hasar gören Şişli Etfal Hastanesi’nin yerinde yenilenmesi ve taşınmaması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, topladığı 30 bin imzayı Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti.

7 Temmuz 2021 Saat: 08:15
Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayı Sağlık Bakanlığı’na teslim etti
Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayı Sağlık Bakanlığı’na teslim etti

İstanbul’da depremde hasar gören Şişli Etfal Hastanesi’nin bulunduğu yerde yeniden inşa edilmesi ve halkın 122 yıllık sağlık güvencesinin taşınmaması için mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, toplanan 30 bin imzayı Ankara’ya giderek Sağlık Bakanlığı’na verdi. Ranta kurban edilmek istenen hastane ile ilgili Bakanlığa, yaşanan gelişmelerin anlatıldığı ve taleplerini içeren ayrıntılı bir dosya sunuldu.

Bakanlık önünde yapılan açıklamada, “Devletin erişilebilir sağlık hizmeti imkanından mahrum bırakılmak, özel hastanelere mahkum edilmek istemiyoruz. Şişli Etfal’in depreme karşı risk taşıyan yorgun binaları yeniden inşa edilsin istiyoruz” Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal Hastanesi arazisinin herhangi bir rant, yağma, talan projesine peşkeş çekilmesine geçit verilmeyeceklerini idade etti.

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

Ne butik hastane, ne özel hastane, ne sağlık turizmi ne de sağlık dışı bir proje. Hepsini reddediyoruz. 122 yıllık sağlık çınarımız, kent, yaşam ve kültür mirasımız Şişli Etfal Hastanesinin, Şişli’de yaşamaya, halka şifa dağıtmaya devam edeceğini söyleyin. Bizler de size teşekkür edelim, eylemlerimizi sonlandırıp taahhütlerinizin takipçisi olalım. Aksi takdirde bizler daha büyük kalabalıklarla alanlarda olmaya, mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Bizler bir hak mücadelesi için buradayız. Yaşam hakkımız için buradayız. Sağlığa erişim hakkımız için buradayız. Nitelikli, parasız sağlık hakkımız için buradayız. Devlete anayasal yükümlülüklerini hatırlatmak üzere buradayız. 122 yıldır kuşaktan kuşağa, nesilden nesile Şişli halkına ve Kağıthane, Beşiktaş, Beyoğlu ilçelerinde yaşayan 100 binlerce yurttaşa sağlık hizmeti sunan, bölge halkının en büyük sağlık güvencesi olan hastanemize sahip çıkmak için buradayız. Orada doğan bebeklerin yaşlanıp torunlarını yine orada kucaklarına aldıkları; aile, kent ve yaşam kültürümüze nakşolmuş hastanemizi yaşatmak için buradayız.

Ne olmuştu?

İstanbul Şişli’de bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, binaları depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı. Hastanenin taşınma işlemleri büyük ölçüde tamamlanırken, hastane bölünerek 10-15 kilometre mesafelerdeki iki ayrı bölgeye taşındı.

122 yıldır Beşiktaş, Kağıthane ve Beyoğlu ilçelerinde yaşayan yüzbinlerce kişinin nitelikli, parasız, kamusal sağlık hizmeti aldığı hastaneye kolay erişim imkanı ortadan kalktı.

Şişlili yurttaşlar, hastane çalışanları, sağlık emekçileri, yerel inisiyatifler, sağlık meslek örgütleri, sendika ve dernek temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Şişli Etfal Dayanışması, Şişli Etfal’in depreme karşı yenilenerek, tam teşekküllü bir kamu hastanesi olarak mevcut yerinde hizmete devam etmesini talep ediyor.

Sağlık Bakanı ve diğer yetkililer Şişli Etfal’in 36 bin 525 metrekarelik arazisine ne yapılacağına ilişkin bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız