Güncel

Şişli Etfal'de taşeron çalışan 54 işçiye ücretsiz izin dayatması

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ultrason bölümünde taşeron şirket aracılığıyla çalışan aralarında hekim ve tıbbi sekreterlerin olduğu çalışanlara işten çıkarıldıklarına dair SGK mesajları geldi.

3 Haziran 2020 Saat: 02:05
Şişli Etfalde taşeron çalışan 54 işçiye ücretsiz izin dayatması
Şişli Etfal'de taşeron çalışan 54 işçiye ücretsiz izin dayatması

 Dev Sağlık-İş Sendikası hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ultrason bölümünde taşeron şirket aracılığıyla çalışan aralarında hekim ve tıbbi sekreterlerin olduğu çalışanlara 6 Nisan'da işten çıkarıldıklarına dair SGK mesajları geldi. DESK'e bağlı Dev Sağlık-İş Sendikası'nın durumu gündeme getirmesiyle önce "Hasta yok ultrasonu kapatacağız" diyen hastane yönetimi daha sonra açıklama yaparak işçilerin iş akitlerinin devam ettiğini beyan etti.

Daha sonra iş akitleri feshedilen Dev Sağlık-İş üyesi işçiler bu durumu CİMER aracılığıyla şikayet etti. CİMER hastane yöneticilerinden aldığı bilgi sonucunda verdiği cevapta 30 Haziran tarihine kadar hiçbir sağlık çalışanının iş akdinin feshedilemeyeceğini bildirdi.

Buna karşın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoğu sendika üyesi olan aralarında hekimler, tıbbi sekreterler, radyoloji teknikerleri ve teknisyenlerinin bulunduğu 54 sağlık çalışanına, hastane yöneticileri "Bizim firmayla sözleşmemiz bitti biz bir şeye karışmayız" dedi. Firma ise resmi bir açıklama yapmadı.

Bu bilgi kirliliği karşısında Dev Sağlık-İş yöneticileri hastane yöneticileri ile görüşme yapmaya çalıştı ancak yönetim kendilerine "Haftaya gelin" cevabı verdi. Görüşülen bir diğer yönetici ise Kamu İhale Kanunu'nu hatırlatarak yapabilecek çok fazla şey olmadığını söyledi.

Dev Sağlık-İş üyesi işçiler Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Feleknaz Alp okudu.

Alp, "Covid-19 teşhisinde son derece önemli bir yere sahip olan Bilgisayarlı Tomografiyi diğer görüntüleme bölümlerini kapatmak hangi akılla, hangi bilimsellikle açıklanabilir? Şişli Etfal gibi köklü bir hastanede binamızda BT cihazında sadece kontrastla çekim gerekmeyen acil hastalar kabul edilecektir. Peki kontrastlı çekim gereken acil bir hasta geldiğinde ne olacaktır? Sadece sağlık çalışanlarını işten atmakla değil, halkın sağlığı da hiçe sayılmaktadır. Şifa bulmak için gelen hastaları Sarıyer'e göndermek Şişli Etfal gibi köklü bir hastaneye yakışır mı?" sorularını sordu.

Alp "Şişli Etfal Hastanesi yönetimi başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nı bu ayıba son vermeye çağırıyoruz. Bu yanlıştan derhal dönülmeli ve işten atılan sağlık çalışanları işlerine başlatılmalıdır" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız