Güncel

Şişli'de 'Okuluma dokunma' eylemi: Yıkıma göz yummayacağız

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ne ilişkin yıkım kararını protesto eden Şişli Kent Konseyi üyeleri ve öğrenci velileri, " teknik meslek lisesinin yıkılmasına göz yummak onurumuza dokunuyor” dedi.

16 Ekim 2017 Saat: 09:55
Şişli'de 'Okuluma dokunma' eylemi: Yıkıma göz yummayacağız
Şişli'de 'Okuluma dokunma' eylemi: Yıkıma göz yummayacağız

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ne ilişkin yıkım kararını protesto eden Şişli Kent Konseyi üyeleri ve öğrenci velileri, “Türkiye’nin köklü ve modern teknik meslek lisesinin yıkılmasına göz yummak onurumuza dokunuyor” dedi

Şişli Kent Konseyi üyeleri ile Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrenci velileri, okullarının yıkılmasına ilişkin kararı protesto etti. Şişli Kent Konseyi üyeleri ile okulun öğrenci velileri saat 13.00’de okullarının yıkılmasını protesto etmek için okul önünde toplandı. Ellerinde, ‘Bir okulu yıkmak bir ilçeyi yıkmaktır’ yazılı dövizler bulunan yurttaşlar adına basın açıklaması yapan Şişli Kent Konseyi Başkanı Ali Yavuz Meriç, “Sultan Beyazıt döneminden beri okul olarak ayakta kalan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı ve Taşyapı şirketinin üzerinde olması, vakfın kat karşılığı Taşyapı’ya verilerek inşaat sözleşmesinin imzalanması acıdır. Şehir plancıları tarafından da dava edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisinin gelgitleri devam ederken, nihai karar verilmemişken bu neyin acelesidir. 60 dönümlük arazinin planlaması yapılırken 17 dönümlük kısmına 6000 öğrencinin sığdırılması, geri kalan 43 dönüme AVM, rezidans yapılmasıyla ilgili imar değişikliği onaylanmıştır’ dedi.

Onurumuza dokunuyor

“6 bine yakın öğrencisiyle, Türkiye’nin köklü ve modern teknik meslek lisesinin yıkılmasına göz yummak onurumuza dokunmaktadır. Bölgenin en geniş yeşil alanına sahip okulumuzun yerine yapılacak binalar neyin fiziksel iyileştirmesi olacaktır. Öğrencilerin 15-20 yaş aralığında olması, ortaokullara dağılması, çocuk-genç psikolojisi olarak nasıl düşünülemez? 6 bin genç ve aileleriyle hesaplarsak 20 bin nüfus, beton binalar için nasıl çaresiz bırakılır?” 
800 ağaç kesilip AVM ve rezidans yapılacak
Abide-i Hürriyet meydanında bulunan, onlarca yıldır onbinlerce öğrencinin eğitim görüp mezun olduğu Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkılıp yerine rezidans ve AVM yapılması için çalışmalar başladı. Okulun bahçesi Şişli’deki tek Afet Toplanma Alanı ve bahçede, kimileri asırlık olan 800 ağaç bulunuyor. Şu ana kadar 400 ağacın kesildiği bilgisi alındı. (Kaynak: BirGün)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız