Güncel

Sivas'ta katledilenler İzmir'de anıldı I 8 Temmuz mitingine çağrı

Sivas katliamında hayatını kaybedenleri Emek ve Demokrasi Güçleri ve çok sayıda Demokratik kitle örgütünün katılımıyla anan İzmir Alevi Kurumları karanlığa asla teslim olmayacaklarını kaydetti.

3 Temmuz 2021 Saat: 09:59
Sivasta katledilenler İzmirde anıldı I 8 Temmuz mitingine çağrı
Sivas'ta katledilenler İzmir'de anıldı I 8 Temmuz mitingine çağrı

TÜRKER DEMİRCİ


Sivas katliamında hayatını kaybedenleri anan İzmir Alevi Kurumları, karanlığa asla teslim olmayacaklarını kaydetti. Alevi kurumları, başta Sivas olmak üzere hiçbir katliamı unutmadıklarını, hesap soracaklarını belirtti. 

İzmir Alevi Kurumları, Sivas'ta katledilenleri Alsancak Türkan saylan Kültür Merkezi önünde, Sivas şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı "Madımak yanıyor, unutmadık unutmayacağız" yazılı pankart ve dövizlerle andı. Katliamı protesto ve anma etkinliğine Emek ve Demokrasi Güçlerinin yanısıra, EHP, TÖP, EMEP, SYKP, SEP, Kaldıraç, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER),Halkevleri de katılarak destek verdi.

"Katiller halka hesap verecek" sloganının atıldığı eylemin basın metnini Mustafa Aslan okudu. Katliamın gerçekleştiği anı ve sonrasında yaşananları hatırlatan aslan, katliamın egemenlerin organize ettiğini ve katil güruhun tetikçiliğiyle hayata geçirildiğini söyledi. 

Kürt halkının inkarından, Roboski katliamına; Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Antep katliamları başta olmak üzere yaşanan birçok katliamın bu şekilde gerçekleştiğini söyleyen Aslan, "AKP nefret ve kin, ötekileştirici ve inkarcı söylemleri yaşamın her alanında sürdürmektedir. Bu gün çok daha net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Bu nefret ve ötekileştirici söylemlerin bir sonucu olarak HDP İzmir il örgütüne yapılan saldırı sonucuna Deniz Poyraz katledilmiştir" dedi. 

Aynı zihniyetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğine dikkat çeken Aslan, bu karanlığa asla teslim olmayacaklarını söyledi. Aslan, "Şah Kalender'den Koray Kaya'ya Pir Sultan Abdal'dan Hasret Gültekin'e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas'ın ışığını söndürmeyeceğiz. 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere  karşı yapılan bir katliamdır. O yüzden ezilen, ötekileştirilen, dışlanan ve yok sayılan herkesi zulme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Gelin hep birlikte tek adam rejimine, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim. Başta Sivas Madımak Katliamı olmak üzere tüm katliamları unutmadık unutturmayacağız" diye konuştu. 

8 TEMMUZ'DA MİTİNĞE ÇAĞRI

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, temel hak ve özgürlüklere yönelik baskılara, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yapılan silahlı saldırıya ve kapatma davasına karşı tepki göstermek için 8 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenleyecek.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına bir açıklama yapan Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, "Faşist saldırılarıa karşı ‘Demokrasi için bir nefes’ mitingine tüm İzmirlileri davet ediyoruz” dedi.

Eylem, sloganlarla sona erdi. 


fotoğraf: Uğur Yıldız


Açıklama yok.

Bir Timur Doğan dahil 9 kişi görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir Türker Demirci dahil 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir Nese Perktaş dahil 7 kişi, ayakta duran insanlar ve kalabalık görseli olabilir

Bir Timur Doğan dahil 9 kişi görseli olabilir

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava görseli olabilir

Bir 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız