Siyaset

"Siyaset yapma hakkımız engelleniyor"

İstanbulda dün HDPnin Esenyurt ve Bahçelievler ilçe örgütlerine yönelik gerçekleştirilen polis baskınlarına ilişkin partinin İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve İstanbul Milletve

15 Şubat 2016 Saat: 13:56
"Siyaset yapma hakkımız engelleniyor"
"Siyaset yapma hakkımız engelleniyor"

İstanbul'da dün HDP'nin Esenyurt ve Bahçelievler ilçe örgütlerine yönelik gerçekleştirilen polis baskınlarına ilişkin partinin İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenlendi. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun da katıldığı toplantıda yapılan baskınlara dair ilk tepkiyi İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu gösterdi.

İl Eşbaşkanı Soylu, faşizmini arttırarak saldırılarını sürdüren AKP'nin suni yöntemlerle bu kez HDP'ye saldırmaya başladığını söyledi. 

Hukuksuz gerekçelerle yapılan bu baskınları eleştiren Soylu, "Son derece yasal hakkımız olan demokratik protesto hakkımız da engellenmek istendi. Yaklaşık 1 ay önce Beyoğlu ilçe binamıza yönelik de yine baskın yapıldı. Baskının havuz medyası tarafından yansıtılması çok farklı. Beyoğlu ilçe eş başkanlarımız gözaltına alındıktan sonra bırakıldı, ancak bu durum çok farklı yansıtıldı. Daha sonra o dönemki ilçe eş başkanımız tutuklandı" dedi. 

Hukuksuz aramalar yapılıyor

Soylu bu saldırının ardından dün de aynı şekilde Esenyurt ve Bahçelievler ilçe binalarına saldırılarda bulunulduğuna dikkat çekti. Bahçelievler parti binalarının kapısının kendilerine haber verilmeden çilingirle açıldığını söyleyen Soylu, "Kamuoyuna 'bomba araması yapıyoruz' diyeceksiniz, hiç alakası olmayan bir şekilde arama yapacaksınız. Aynı şey Esenyurt ilçemiz için de geçerli. Yapılan aramalarla bir siyasi partide bomba olamayacağı bilinirken, tam tersi yönde işlemler yapılıyor. Partideki defterler kontrol ediliyorlar, bilgiler alınıyor. Amaç buradan yeni suç delilleri gerekçeler oluşturmak" dedi. 

Suç duyurusunda bulunacağız

Eşbaşkan Soylu, bu tür yaklaşımların HDP'yi kriminalize etmek için yapıldığını da ifade etti. AKP'nin kirli yaklaşımlarını kınadıklarını ve bu yaklaşımların kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Soylu, Cumhuriyet Savcıları'na da şu sözlerle seslendi: "Oralarda suç işlendi, kapılarımız çilingirle açıldı. Biz de suç duyurusunda bulunacağız. Esas suçlu bizim partimize böyle girenlerdir, asıl suçlu partimize bir gece yarısı girenlerdir." 

Toplantı ve gösteri hakkı, bir haktır

Soylu'nun ardından HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu söz aldı. İstanbul'un toplantı ve gösteri hakkı bakımından ne durumda olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan, artık 'O ya da bu sloganı atmayın' denilerek sloganlara bile müdahale edildiğini belirten Kerestecioğlu, "Toplantı ve gösteri hakkı, bir haktır. Halkımız bunları unutmasın bunlar gerçekten Anayasal haklarımız ve bu hakları kullanmaya devam edeceğiz" dedi. Cizre'deki katliamlara da değinen Kerestecioğlu, "Otopsilerde ailelere çok sıkıntı çıkardıklarını öğrendik. Cenazeler tam teşhis edilmeden gömülmek isteniyor. İnsanların cenazelerine bile müdahale ediyorlar" diye konuştu.

Siyaset yapma hakkımız engelleniyor

Kerestecioğlu'nun ardından ise HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuştu. Maruz kaldıkları bütün bu baskıların, partilerinin 'siyaset yapmamasına yönelik' olduğunu söyleyen Bilgen, "Hiçbir hukuki boyut yok. İlçe binalarında büyük bomba olduğu iddiası ile arama yapılacağı yazıyor arama kağıdında. Bunun hukuk açısından bir izahı yok. Bu bomba bizim parti binalarımızı patlatmak için mi bırakılmış, yoksa başka yerleri patlatmak için bırakılmış? Böyle bir üslup yaklaşım olur mu? Trajikomik bir durum. " diye konuştu

Bilgen,  "Suriye'deki fiili işgale zemin hazırlamak istiyorlar. Toplumun da sokağa çıkma hakkını gasp etmek için, demokratik iradeyi kırmaya yönelik hazırlıktır. Türkiye açık bir şekilde uçuruma itiliyor. Türkiye hükümeti akıl tutulması yaşıyor. Bir akıl tutulması ile karşı karşıyayız. Suudi Arabistan'ı işbirliği yapmak meclise haber vermeden halka haber vermeden yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Ulusal ve uluslararası mevzuat hukuken buna asla izin vermez. Bölgede ciddi bir mezhep savaşı hazırlanırken, Türkiye'nin angajman iddiası ile böyle bir yaklaşım içine girmesi asla kabul edilebilir değil." dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız