Güncel

Siyasi partiler ve kurumlardan Rojava için çağrı: Savaş ve çatışma siyaseti son bulsun

Siyasi partiler ve kurumlar Rojava’ya yönelik operasyonlarla ilgili yaptıkları açıklamada barış, kardeşlik, müzakere ve demokratik yaşamı inşa edecek politikaların hayata geçirilmesi çağrısı yaptı.

26 Haziran 2023 Saat: 07:37
Siyasi partiler ve kurumlardan Rojava için çağrı: Savaş ve çatışma siyaseti son bulsun
Siyasi partiler ve kurumlardan Rojava için çağrı: Savaş ve çatışma siyaseti son bulsun

Siyasi partiler ve kurumlar bir süredir Rojava’ya yönelik yürütülen operasyonlara karşı savaş, operasyon ve ölüm politikaları değil; barış, kardeşlik, müzakere ve demokratik yaşamı inşa edecek politikaların hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu.

Türkiye’nin ısrarla devam ettirdiği ve çıkmaza giren Suriye politikasının, Türkiye halklarına büyük zarar verdiğine dikkat çekilen açıklamada operasyonların, Ortadoğu coğrafyasındaki kaos ve çözümsüzlüğü daha fazla derinleştirdiği belirtildi. Kürt halkına yönelik yürütülen operasyonlarla sorunların daha çok derinleştirildiği belirtilen açıklamada, “Bu siyasetin, bölgedeki çatışmaları, düşmanlaştırmayı, öfkeyi arttırmakta olduğu ve birlikte yaşamak dışında hiçbir şansı olmayan halkları tedirgin etmektedir” denildi.

Kuzey-Doğu Suriye (Rojava) topraklarına yönelik gerçekleştirilen ve son zamanlarda yoğunlaşan SİHA saldırılarının kabul edilemez olduğuna dikkat çekilirken, “Qamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derweş’in de içerisinde bulunduğu sivil araçtaki üç kişi SİHA saldırısı sonucu yaşamını yitirmiştir. Söz konusu saldırı ile Rojava halklarının iradesinin hedef alındığı açıktır” denildi.“BARIŞ İÇİNDE YAŞAM İÇİN ADIM ATILMALI”

Açıklamada Ortadoğu ve Türkiye halklarının barış içinde yaşaması için atılması gereken adımlar için şu çağrıda bulunuldu: “Çatışmadan ve saldırılardan medet uman ancak bir avuç savaş baronu olabilir. Ortadoğu ve Türkiye halklarının, savaş politikalarından hiçbir çıkarı söz konusu olamaz. Türkiye, Ortadoğu halklarıyla barış içinde yaşanabileceğinin adımlarını atarak tüm bu savaş sarmalı ortadan kaldırılabilir ve barışçıl, insani bir gelecek inşa edilebilir. Çağrımız, bölge siyasetini tüm dinamikleriyle müzakere zemininde geliştirilecek adımların atılması ve askeri, saldırgan siyasetin terkedilmesi yönündedir.”

BARIŞ, KARDEŞLİK, DEMOKRATİK YAŞAM İÇİN ÇAĞRI

Açıklamada imzası bulunan kurumlar olarak; Suriye halklarının da dünyanın diğer coğrafyalarındaki halklar gibi birbiriyle barış ve eşitlik içerisinde yaşamaları, diyalog ve ortak yaşam olanaklarının büyütülmesine katkı sunacak duyarlılığın ve tutumun büyütülmesi gerektiği belirtilirken, “Rojava başta olmak üzere tüm Ortadoğu coğrafyasında silah, savaş, operasyon ve ölüm politikaları değil; barış, kardeşlik, müzakere ve demokratik yaşamı inşa edecek politikaların hayata geçirilmesi için tüm kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz.” çağrısında bulunuldu.

İMZA ATAN PARTİ VE KURUMLAR

Açıklamada imzası bulunan kurumlar şu şekilde:

“Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü, HDP İstanbul İl Örgütü, HDK İstanbul, EHP İstanbul İl Örgütü, TİP İstanbul İl Örgütü, TÖP İstanbul İl Örgütü, EMEP İstanbul İl Örgütü, ESP İstanbul İl Örgütü, Devrimci Parti İstanbul İl Örgütü, SYKP İstanbul İl Örgütü, DBP İstanbul İl Örgütü, SODAP İstanbul, İstanbul Halkevleri, Kaldıraç, Alınteri, Partizan, Komün Dergi, KÖZ, ANYAKAY-DER, MATUHAD-DER, ÖHD İstanbul Şubesi, Göç İzleme Derneği, Sosyalist barikat - Emek ve özgürlük cephesi (EÖC), Demokrasi için Birlik(DİB), 78’liler Girişimi, Dev Yapı İş. Disk Limter İş, Devrimci Kültür ve Dostluk Derneği, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), Doğu ve Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Patnos Dernekler Federasyonu, KAR-DEF, Adıyamanlılar Derneği, Avrupa Yakası Bismilliler Derneği, Iğdır Dernekler Federasyonu, Van-Fed, Muş Dernekleri Federasyonu, Akçaburgaz Doğu ve Güneydoğu Derneği, KAYY-DER.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız