Güncel

"Siyasi tutuklu ve hükümlüler ölüme terk edilmemeli"

Devrimci Kültür ve Dostluk Derneği, cezaevlerindeki tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlıklı yaşama haklarına saygı gösterilmesi insanlık suçu işleyenler hariç cezaevi kapılarının herkese açılması çağrısında bulundu.

22 Mart 2020 Saat: 20:10
"Siyasi tutuklu ve hükümlüler ölüme terk edilmemeli"
"Siyasi tutuklu ve hükümlüler ölüme terk edilmemeli"

İSTANBUL

Devrimci Kültür ve Dostluk Derneği, Koronavirüs nedeniyle dünya ülkelerinde yaşanan salgın ve ölümlerin insan sağlığını önemsemeyen ve kar hırsından başka bir şey düşünmeyen kapitalizm olduğuna dikkat çekerek, cezaevlerindeki tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlıklı yaşama haklarına saygı gösterilmesini, insanlık suçu işleyenler hariç zindanların kapıları herkese açılması” gerektiği çağrısında bulundu.Ayrıca, Grup Yorum üyelerinin, türkülerini özgürce söyleyebilmek için sürdürdükleri açlık grevi eyleminin taleplerinin karşılanması ve bir yaşam kaybı olmadan sonlandırılması dile getirildi.

Yapılan 'Siyasi tutsaklar ölüme terk edilemez! başlıklı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"İnsanlık kapitalizmin daha çok kar hırsıyla ve bu hırsın tüm olumsuz sonuçlarıyla boğuşurken, oligarşik yönetim, bu küresel krizden rant elde etmenin hayaline dalmış durumdadır. Daha dün "Çin batıyor bu süreçten biz daha çok karlı çıkacağız" naraları atılıyorken bu gün, karşı karşıya olunan kapsamlı, ölümcül sorunların üzeri kapatılmaya çalışılıyor.

Bu kapkaranlık ortamda sorunların üstesinden gelebilmenin tek yolu; bilime ve toplumsal dayanışmaya sarılmaktır. Ezilenlerin örgütlü dayanışması her dönemden daha çok anlamlı bir hal almıştır.

Cezaevlerindeki tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlıklı yaşama haklarına saygı gösterilmeli, Yargı Paketi adı altında yapılan infaz düzenlemeleri ile siyasi tutsakların, özgürlük mahkumlarının kapsam dışı tutulması uygulamasına son verilmelidir. Çünkü, siyasi tutuklu ve hükümlüler suçlu değildir.

Öte yandan adli hüküm ve tutukluların suçlarının kaynağı sistemin kendisidir. Çünkü, sistem suç ve suçlu üretiyor. Yine, son tahlilde sistem kaynaklı olmakla birlikte, bazı suçlar var ki onlar insanlık suçu kapsamındadır. Bu bakımdan insanlık suçu işleyenler hariç zindanların kapıları herkese açılmalıdır.

Grup Yorum türkülerini özgürce söylemeli

Bunun bir parçası olarak,  Grup Yorum üyelerinin türkülerini özgürce söylemesi için talepleri yerine getirilmelidir!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız