Güncel

SML Etiket işçileri direnişlerini Decathlon önüne taşıdı

SML Etiket'te sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, keyfi işten atmalara karşı direnişlerine devam eden DEV TEKSTİL üyesi işçiler, eylemlerini Marmara Forum Decathlon mağazası önüne taşıdı.

23 Şubat 2021 Saat: 21:28
SML Etiket işçileri direnişlerini Decathlon önüne taşıdı
SML Etiket işçileri direnişlerini Decathlon önüne taşıdı

SML Etiket'te sendikalaştıkları için işten çıkarılan DEV TEKSTİL üyesi kadın işçilerin direnişi 21. gününde Avcılar'daki fabrika önünde devam ediyor. İşten atılmalarının sorumlusunun SML Etiket yönetimi kadar, onların iş yaptığı firmalar da olduğunu belirten direnişçiler bu kapsamda eylemlerini Marmara Forum Decathlon mağazası önüne taşıdı.

"Direne direne kazanacağız", "SML Etiket işçisi yalnız değildir", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan SML Etiket direnişçisi Derya Sırbudak "SML Etiket fabrikasında 28 Ocak günü 22 arkadaşımız ile birlikte işten çıkartıldık. İşten çıkartma nedeni olarak işlerin azalmasını öne sürüyorlar. Bu koca bir yalandır. Bu yalanın arkasında saklanan gerçek ise sendikal faaliyete dönük tahammülsüzlüktür. SML Etiket patronu ve yönetimi planlı bir şekilde bizleri işten çıkartmıştır. Fabrika yöneticileri yaptıkları toplantılarda 'istediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz, sizin anayasal hakkınızdır' -diyorlardı. Ama yönetim anayasa, yasalar, uluslararası sözleşmelerle tanınmış haklara saldırarak suç işliyor" ifadeleriyle süreci anlattı.

Sırbudak, "Bize yapılan bu haksızlıklara, keyfi uygulamaya, sendika düşmanlığına ve taşeronlaştırmaya karşı sendikamız ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Decathlon'a seslenen Sırbudak, "Firmanız bahsi geçen şirketle iş ilişkisi içindedir. Bu da üst işveren olduğunuz anlamına gelir. Ayrıca imzalamış olduğunuz Küresel Çerçeve Sözleşmeleri gereğince, örgütlenme hakkı başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası yasaların, sözleşmelerin, yönetmeliklerin vb. uygulanması sorumluluğunu taşımaktasınız. Tedarikçilerinizde de sendikalı olma hakkı başta olmak üzere hakları gasp edilen işçilerin karşı karşıya kaldığı saldırılarda sorumluluğunuz bulunmaktadır. Eğer bu durum karşısında olumlu bir adım atmazsanız, onların suçlu olduğu kadar sizler de suçlusunuz. Yapılan haksızlık, hukuksuzluk, keyfi işten atma, sendika düşmanlığı ve taşeronlaştırma bir an önce son bulmalıdır. Taleplerimiz kabul edilmelidir. Aksi takdirde fiili ve hukuki mücadelemizin birinci dereceden muhatabı olacağınızı bildiririz" diye kaydetti.

Sırbudak, SML Etiket işçileri olarak taleplerini şöyle sıraladı:

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız