Güncel

SML Etiket’te direniş 99. gününde

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket işçileri 99 gündür sendikasızlaştırmaya, taşeron çalışmaya ve keyfi işten atmalara karşı direniyor.

12 Mayıs 2021 Saat: 15:23
SML Etiket’te direniş 99. gününde
SML Etiket’te direniş 99. gününde

SML Etiket’te işlerin azaldığı gerekçesiyle 22 işçi ile birlikte işten çıkarılan DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 99. gününde devam ediyor. Sendikasızlaştırmaya, keyfi işten atmalara ve taşeron çalışmaya karşı keyfi yasaklara, baskı ve gözaltılara rağmen direniş 99 gündür sürüyor.

Direnişçilerde Seçil Arı, tam kapanmaya ilişkin görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Amaçları sadece vaka sayılarını düşürüp turist çekmek”

“Sözde tam kapanma ilan edildi ama işyerleri, fabrikalar açık kime göre neye göre tam kapanma. Salgının üstü fabrikalar olmuşken, ölümle burun buruna biz işçi ve emekçiler çalışıyoruz.

Amaçları sadece vaka sayılarını düşürüp turist çekmek, yani sıcak para akışını sağlamak.

Aynı şekilde sağlık sistemini de yönetemiyorlar. Testlerimiz pozitif çıkıyor. Bunu sadece e-devlet üzerinden görüyoruz. Sağlık bakanlığı tarafından aranıp yeterli bilgiler verilmiyor. Aynı gün gelmesi gereken ilaçlar, ertesi gün geliyor. Filyasyon ekipleri ilacımı getirdiklerinde anneme de test yaptılar ama sonuç çıkmadan ilaç veriyorlar. Pozitif çıkarsa içsin diyorlar. Televizyonlarda ilaçlar yanlış bir şekilde dağıtılmış, insanların hayatına mal olmuş durumda ama sorumlular çıkıp pişkin pişkin konuşabiliyor. Aile hekimine ilaç yazdıracağız ama sağlık ocakları kapalı. Arayıp sağlık sorunları ilgili bilgi veren yok, insanların sağlığı canı bu kadar basit olmamalı. İngiltere'ye özel uçak gönderip Covid-19 hastasını getirip Türkiye'de tedavi ederek “Biz sağlıkta çok iyiyiz” diyorlar. Ama iktidar kendi ülkesinde yönetemedikleri sağlık sisteminden dolayı her gün yüzlerce kişi hayatını kaybediyor.

“Onlar kâr edecek biz işçiler ise hayatlarımızı kaybedeceğiz”

Bugün fabrikalarda işçiler aşılanmıyor ama turizm sezonu açılsın diye turist gelsin diye aşı planını değiştirip turizm çalışanlara öncelik verilecekmiş.

 Sermayenin kârı biz işçi ve emekçilerin canından daha kıymetli onlar kâr edecek biz işçiler ise hayatlarımızı kaybedeceğiz. Ama biz işçi ve emekçilerin yapması gereken kendimiz ve ailemizin sağlığı için mücadele etmeliyiz. Bizler herkese ücretsiz ulaşılabilir sağlık hizmeti ve herkes için aşı istiyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız