Güncel

Soma Kömürleri’nde işçi kıyımı: 60 işçi kapı önüne kondu

Soma Kömürleri AŞ’de yine işçi kıyımı yaşandı. İşletmede önceki gün 60 işçi kapı önüne kondu.

2 Ekim 2018 Saat: 16:10
Soma Kömürleri’nde işçi kıyımı: 60 işçi kapı önüne kondu
Soma Kömürleri’nde işçi kıyımı: 60 işçi kapı önüne kondu
Soma Kömürleri A.Ş ‘ye ait Işıklar Ocağının yanında bulunan Kömür yıkama tesislerinde çalışan 60 işçi işten çıkarıldı. Gerekçenin ise iş potansiyelinin düşmesi olarak açıklandığı belirtildi. Kömür yıkama tesisinin bir vardiyaya düşürülmesi ile işten çıkarmaların yaşandığı ocakta, TKİ’nin de işçi sayısının azaltılması yönünde bir talebinin olduğu öğrenildi. 
KAÇ İŞÇİ KRİZ NEDENİYLE İŞTEN ATILDI?

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, kriz sebebiyle işten çıkarılan ve ücretlerini alamayan çalışanlar hakkında yazılı bir soru önergesi verdi.
Raflara yansıyan zamlardan sonra, şimdi de kriz sebebiyle işten çıkartmalar ve ücret kesintilerinin başladığını ifade eden Durmaz, birçok işyerinin çalışanlarının ücretlerini ödemediğini, bazılarının eksik ödediğini ve işten çıkartmalar yoluna gidildiğini belirtti.

Durmaz, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

“Ekonomik kriz sebebiyle işten çıkarılan işçilerin sayısı kaçtır? İşten çıkarmaların gerçekleştiği kuruluş yâda şirketler hangileridir? İşten çıkarmalar konusunda bir denetleme yapılmış mıdır? Ekonomik kriz sebep gösterilerek maaş alamayan çalışan sayısı kaçtır? Maaşları ödeyemeyen şirket sayısı kaçtır? Bu şirketler yâda kuruluşlar hangileridir? Krizin faturası emeğiyle geçinen işçilere mi çıkartılacaktır? İşten çıkarmalar ve maaş kesintileri sebebiyle geçinme zorluğu çeken emekçiler için çözüm öneriniz nedir? Kriz sebep gösterilerek yapılan bu uygulamalar konusunda bir denetleme- dengeleme mekanizması oluşturmayı düşünüyor musunuz?

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız