Güncel

Soma'da yaşamını yitiren işçiler Ankara'da anıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde yaşanan facia sonrası 301 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan katliam, üçüncü yılında Ankara’da anıldı.

14 Mayıs 2017 Saat: 07:47
Soma'da yaşamını yitiren işçiler Ankara'da anıldı
Soma'da yaşamını yitiren işçiler Ankara'da anıldı

 

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde yaşanan facia sonrası 301 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan katliam, üçüncü yılında Ankara’da anıldı. Ankara Kızılay’da bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan emek ve meslek örgütleri, Soma’daki katliama sebebiyet verenlerden hesap soracaklarını belirtirken, devam eden yargı sürecinin takipçi olacaklarını bildirdi.

Madenci anıtı önünde gerçekleştirilen anmaya DiSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın çağrısıyla yüzlerce kişi katıldı. “Soma’yı Unutma,Unutturma” ve “Soma’nın hesabı sorulacak” sloganlarının atıldığı anmada, emek ve meslek örgütleri adına açıklamayı yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, yaşanan hak ihlalleri, denetim görevi sorumluluğunun savsaklanması ve sendikalaşma hakkının engellenmesi ile korumasız bırakılan işçilerin katledildiğini söyledi. Katliamın yaşandığı 2014’den bu yana sistem kaynaklı sorunların üstünün örtüldüğü ifade eden Görgün, katliamın gerçek sorumlularının kamuoyu önünde henüz hesap vermediğini vurguladı. Emek ve meslek örgütleri olarak, Soma davasının takipçisi olacaklarını açıklayan Görgün, gerçek sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

"Unutulmasına izin vermeyeceğiz”

DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Görgün, şunları söyledi:

"Maden ocaklarında, bir avuç kömür için bir ömür verenleri, başta Soma'da olmak üzere kaybettiğimiz tüm madencileri ve Torunlar’da, Yalvaç’ta hayatlarını iş cinayetlerinde kaybeden tüm emekçileri büyük saygı ile anıyoruz. Soma’yı unutmayacağız, unutulmasına izin vermeyeceğiz”

“Üstü örtülmeye çalışıyor”

Anmada konuşan Soma davası avukatı Sercan Aran, davanın hükümet yetkilileri tarafından engellendiği belirtti. Somalı işçi yakınını döven Başbakanlık eski Müşaviri Yusuf Yerkel’in hala cezalandırılmadığını belirten Aran, davada halen bir kamu görevlisinin bile sorumsuzluk yüzünden yargılanmadığı söyledi. Soma Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın davada sanıklar arasında yargılanmaya başlanmasıyla birlikte davanın sabote edilmeye çalışıldığını bildiren Aran, savcının üç duruşmadır mütalaa vermediğini vurguladı. Savcının mütalaa vermemesinin nedenin katliam hakkında savcılığa iletilen "Soma katliamını FETÖ’nün yaptırmasıyla ilgili bir suç duyurusu" olduğunu ifade eden Aran, hükümet yetkilileri tarafından olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. (Kaynak: AĞLAR BALLIKTAŞ - caglarbaliktas@birgun.net)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız