Güncel

Stuttgart'ta ırkçı AfD'ye karşı antifaşist eylem

Almanya'nın Stuttgart kentinde ırkçı AfD'nin mitingine karşı antifaşist örgütler protesto eylemi düzenledi.

25 Mayıs 2020 Saat: 10:25
Stuttgartta ırkçı AfDye karşı antifaşist eylem
Stuttgart'ta ırkçı AfD'ye karşı antifaşist eylem

Almanya'nın Stuttgart kentinde ırkçı AfD'nin mitingine karşı proletesto eylemleri düzenlendi. Antifaşist Eylem Birliği Stuttgart'ın düzenlediği mitinge yerli antifaşist örgütlerin yanı sıra  Türkiye'li anti faşist gruplarda katıldı.

Baladiye Meydanı'nda toplanan kitle, Alman mahkemelerinin AfD'ye miting izni vermesine tepki gösterdi. Alttan alta yeniden Nazi propagandaları yapılmasının kabul edilemeyeceği, bu gidişata dur deme zamanının geldiği vurgulanan eylemde faşizme karşı enternasyonal dayanışma çağrıları yapıldı.

Konuşmaların ardından kitle döviz ve pankartlarla faşistlerin bulunduğu miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı. Antifaşistler ırkçıların otobüslerle geçeceği yolu kesti. Yol kesme eyleminde polisle gerginlikler yaşandı.

Yaşanan gerginliğe rağmen antifaşist kitle AfD'nin miting yaptığı alana yakın bir yerde toplandı. Antifaşist kitle, birkaç kez faşist kitleye müdahale girişiminde bulundu, bu girişime polis saldırdı. Kitle polisin bu tutumunu "Alman polisi faşisttir" sloganıyla protesto etti. Kitle daha sonra şehir merkezinde müzik ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak Rotebühlplatz'a yürüdü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız