Güncel

Stuttgart'ta kayıpların akıbetinin açıklanması istendi

17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla Almanya'nın Stuttgart kentinde kayıpların akıbetinin açıklanması istendi.

27 Mayıs 2020 Saat: 01:22
Stuttgartta kayıpların akıbetinin açıklanması istendi
Stuttgart'ta kayıpların akıbetinin açıklanması istendi

Almanya'nın Stuttgart kentinde, Schlossplatz Meydanında 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla düzenlenen eylemde kayıpların akıbetinin açıklanması ve sorumluların yargılanması istendi.

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite'nin (ICAD) çağrısıyla Cumartesi Anneleri Stuttgart'ın düzenlenlediği eyleme, Yeni Kadın, ADKH, Die Linke-Kreisverband Stuttgart, SKB, AGİF ve Zusammen Kämpfenen katılım sağladı.

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde, Cumartesi Anneleri Stuttgart adına ICAD'ın Almanca açıklaması okundu.

Açıklamada, "21 Mart 1995'de İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınan komünist Hasan Ocak'ın işkencede katledildikten sonra kimsesizler mezarlığına gömüldüğü, ailesinin ve yoldaşlarının ısrarlı aramaları sonucu 17 Mayıs'ta kimsesizler mezarlığında bulunması mücadelesi, Türkiye'de gözaltında kayıplara karşı yürütülen örgütlü mücadelenin de başlangıcı olmuştur" denildi.

"Gözaltında kayıplara karşı sürdürülen mücadelenin sembolü ve onuru olan Hasan Ocak'ın cansız bedeninin kimsesizler mezarlığından alınarak 19 Mayıs'ta İstanbul Gazi'de binlerce kişiyle uğurlanmasının ardından, kampanya yürütücüleri tüm kayıplar için mücadeleyi sürdürmeye karar verdi" diye kaydedilen açıklamada, "Cumartesi Annelerinin 25 yıldır süren mücadelesini, Amed'den Batman'a kadar Kürdistan'da kayıp yakınlarının mücadelesini selamlıyor ve Türk devletinin Cumartesi Annelerine getirdiği Galatasaray yasağını bir kez daha kınıyoruz" diye belirtildi.

KAYIPLARIN AKIBETİ AÇIKLANSIN, SORUMLULAR YARGILARSIN
Açıklamada son olarak, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası dolayısıyla duyarlı tüm kişi ve kuruluşları gözaltında kayıpları sahiplenmeye ve sorumlulardan hesap sormaya çağrılarak, "Gözaltında kayıpların akıbetleri açıklansın, sorumluları yargılansın" talebi dile getirildi.

Eylem, "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganıyla sonlandırıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız