Güncel

“Şua izin hakkımız engellenemez”

Radyoloji emekçileri şua izin hakkı için Cerrahpaşa Tıp Fakütesi Hastanesi’nde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

9 Haziran 2022 Saat: 07:34
“Şua izin hakkımız engellenemez”
“Şua izin hakkımız engellenemez”

Radyoloji çalışanlarının ışın izinlerinin gasp edilmesine karşı Cerrahpaşa Tıp Fakütesi Hastanesi Dahiliye Monoblok girişi önünde sağlık emekçileri yürüyüş yaptı ve basın açıklaması düzenledi.

Eylemde basın metnini Zekiye Anhan okudu. Açıklamada 26 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren “sağlık hizmetlerinde iyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışan personelin radyasyon doz limitleri ve çalışma esasları hakkındaki yönetmeliğin” radyolojide çalışan sağlık emekçilerinin tamamen aleyhine olduğunu vurguladı. Anhan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 103. maddesine göre çalışanların vücudunda ağır tahribata neden olan radyasyonun azaltılması ve sağlıklarının asgari düzeyde bozulmasını önleme amaçlı her yıllık izinlere ilaveten bir aylık sağlık izni verilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Bir teknisyene düşen hasta sayısı 10 bin 563”

Türkiye'de bir röntgen teknisyenine düşen hasta sayısının 10 bin 563, İngiltere'de 3 bin 48, Hollanda'da 3 bin 330, Almanya'da 2 bin 711, Fransa'da 2 bin 857 kişi olduğu belirten Anhan radyoloji emekçilerinin çalışma koşullarının ağırlığına dikkat çekti. Anhan, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Covid-19 salgını sürecinde pek çok sağlık çalışanı hayatını kaybetti, yüz binlercesi bu hastalığa yakalandı, olağanüstü bir gayret göstererek hastalıkla mücadele etti. Yaşadığımız bu zorlu sürecin ardından biz sağlık emekçilerinin özlük, sosyal ve mali haklarının iyileştirilmesi gerekirken karşılaştığımız uygulamalar tüm haklarımızın ihlal edilmesinden öteye geçmedi. Bizler Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak radyolojide çalışan sağlık emekçileri için ölüm demek olan ve arkadaşlarımızın kanser olma riskini arttıran ve yaşam hakkını gasp etmeyi amaçlayan bu yönetmeliğin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Yönetmeliğin iptali için sendikamızın açmış olduğu davanın sağlık emekçileri lehine sonuçlanması için, haklarımızın korunması ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“Radyasyon vitamin değildir. Şua izin hakkımız gasp edilemez. Radyoloji Yönetmeliği iptal edilsin” yazılı pankartının açıldığı eylem, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganı atılarak sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız