Güncel

Sudan'da 19. günündeki "Ekmek protestoları"na polis saldırdı

Sudan'da polis, 19 gündür süren "Ekmek protestoları"nın bugünkü eylemlerine göz yaşartıcı gazla saldırdı.

7 Ocak 2019 Saat: 10:31
Sudan'da 19. günündeki "Ekmek protestoları"na polis saldırdı
Sudan'da 19. günündeki "Ekmek protestoları"na polis saldırdı

Sudan’ın başkenti Hartum’da polis, Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in istifası talebiyle gösteri düzenleyenlere göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Doğu Afrika ülkesi Sudan'ın Nil kıyısındaki Atbera ve Port Sudan kentlerinde başlayan ve hızla ülke geneline yayılan ekonomik kriz kaynaklı rejim karşıtı gösteriler 19. gününe girdi.

Gösteriler, ekmek fiyatlarındaki artış sonrası başladığı için "ekmek protestoları" olarak da adlandırılıyor. Eylemlere katılanlar, kaynakların adil paylaştırılmasını, yakıt ve nakit sıkıntısının çözülmesini ve 29 yıldır iktidardaki Ömer el Beşir’in görevi bırakmasını istiyor.

Ülkede bağımsız doktor, öğretmen ve mühendis sendikalarının çağrısıyla protestoların başladığı 19 Aralık'tan bu yana üçüncü kez başkent Hartum'da Beşir'in görevi bırakması talebiyle gösteri düzenlendi.

Sudan’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkan, ülkenin ana caddelerinden Havadis ve Hartum Uluslararası Havalimanı yakınındaki Kubri Kober bölgesinde toplanan ve Beşir’in istifası ile “Geçiş Konseyi” kurulması gibi talepleri iletmek üzere saraya yürümek isteyenlere polis göz yaşartıcı gaz ve copla saldırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız