Güncel

Süleyman Soylu: HDP'lilerin kadına şiddeti gündeme getirdiğini gördünüz mü?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kadına şiddet, kadına taciz konusunda tek HDP'li milletvekilinin bu konuyu gündeme getirdiğini gördünüz mü?

26 Kasım 2018 Saat: 15:14
Süleyman Soylu: HDP'lilerin kadına şiddeti gündeme getirdiğini gördünüz mü?
Süleyman Soylu: HDP'lilerin kadına şiddeti gündeme getirdiğini gördünüz mü?
Göremezsiniz; çünkü patronları kızar. 'Kadını özgürleştireceğiz' adı altında kadını tecavüz metası olarak Kandil'de kullananların yüzlerine bunları vurmak lazım. Ne bizim milletimize ne geleneğimize ne örfümüze ne adetimize bunların hiçbiri uymamaktadır" dedi.

Ankara'da, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Programı' düzenlendi. Hakimevi'ndeki programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Soylu, dün Türkiye'nin birçok ilinde eylem düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi: 

"Maalesef çok uzun zamandan beri bu güzel ülkemizde kadın istismarı ve çocuk istismarı konusunda bir hevesliler grubu var. Dün yüzlerce etkinlik yapıldı. Bütün gün bu etkinlikleri takip ettik; çünkü hazırlanmak istenen tezgahı çok güzel bir şekilde önceden öngördük. Kadına şiddete karşı eylem gününde kanuna aykırı eylem yapıp, güya kadına şiddet olduğunu hem Türkiye'ye hem bütün dünyaya göstermek isteyen her zaman bir istismarcılar grubu hep mevcut. Her zamanda aynı tipleri görüyoruz. Aynı tipler telefon açıyorlar. Aynı tipler 'Yürüyüş yapmak istiyoruz, engelleniyor' derler. Dün Türkiye'nin her tarafında insanlar rahat rahat kanunun kendine belirlediği alanlar çerçevesinde bunu yaptılar. AK Parti teşkilatı 81 vilayette yürüyüşler düzenledi. Ankara'da, İstanbul'da başka siyasi partilerden binlerce kadın Türkiye'nin her tarafında bu yürüyüşleri yaptılar. Yasak olduğunu söylememize rağmen ve başka bir yer göstermemize rağmen dün İstanbul'da Taksim Tünel'de HDP'den PKK sempatizanlarına kadar birtakım bileşenler kendilerini oraya getirdiler. Biz de 'Buyurun açıklamanızı yapın' dedik; ancak illa polise hücum edecekler, 'Biz buradan yürüyeceğiz' diyecekler, kamuoyuna da 'Kadına şiddet gününde kadına şiddet gösterdiler' diyecekler."

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız