Güncel

Sultan Güner: Burak Özgüner'in ardından...

09 Kasım günü aramızdan ayrılan Burak Özgüner'i Kamp Armen direnişinde Hayvan Hakları hakkında yapılan söyleşide tanımış ve çekmiştim.

11 Kasım 2019 Saat: 08:42
Sultan Güner: Burak Özgüner'in ardından...
Sultan Güner: Burak Özgüner'in ardından...

SULTAN GÜNER

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Burak Özgüner ölü bulundu. Özgüner hayvan hakları için yasa çıkartılması konusunda uzun yıllar boyunca mücadele etmiş ve en son 2015 yılında da vicdani reddini açıklamıştı.

Cenazesi Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na götürülen Özgüner’in uykusunda kalp krizi nedeniyle öldüğü belirlendi. Ailesi ve arkadaşları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Özgüner’in cenazesi Büyükdere Camii’nden kaldırılıp Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

burak özgüner ile ilgili görsel sonucu

09 Kasım günü aramızdan ayrılan Burak Özgüner'i Kamp Armen direnişinde Hayvan Hakları hakkında yapılan söyleşide tanımış ve çekmiştim. Sonra bir dolu hak arayışı ve özellikle de dilsiz hayvanlara yapılan işkenceleri seslendiren bir vicdanlı insan olarak ve aynı zamanda savaş karşıtı vicdani retçi duruşu ile tanıdık. 07 Kasım 2019 tarihinde ilk mahkemesi görülen Burak Özgüner, Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'le konuşmasında:

“Davada iddia edildiği gibi ‘bakaya’ değil, vicdanî retçiyim. Hukukî olarak yorumladığımızda, hem ulusal hem de uluslararası mevzuata göre bir hak olan vicdanî ret açıkladığım için cezalandırılmak isteniyorum. Eğitim, çalışma, seyahat, konaklama gibi birçok hakkım ihlâl ediliyor. Son olarak da hesaplarım bloke edildi. Bu davadan beraat kararı alsam bile tekrar ve tekrar yargılanma ve cezalandırılma tehdidi altındayım. Vicdanî ret açıklamak bir suç olarak tanımlanmamış durumda. Ortada bir suç yokken, Anayasa ve taraf olunan uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde yargılanıyorum. Türkiye’de vicdanî ret hakkı tanınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” demişti.

31 Ekim 2019 günu Açık Radyo'da, Işıl Karaelmas'ın hazırladığı Türlerin Yaşam Hakkı programında,  Burak Özgüner ile TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu raporunun olumlu ve olumsuz yönlerini konuşmuşlardı, programın kaydını şu linkten dinleyebilirsiniz:
http://acikradyo.com.tr/podcast/220126

Sadece birkaç gün önce bunları yaşadı. "Muhtemelen kalbi tüm bunlara dayanamadı demek ki" yorumları vardı bugün sonsuzluğa yolculuğu sırasında. 

Ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Çok üzgünüm Sevgili Burak Özgüner gittiğin yerde incinmeyesin.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız