Siyaset

Sultan Seçik hayatını kaybetti

Sosyalist kimliği ile saygın isimlerden biri olan, yaşamını sürdürdüğü bölgede sevecenliği ile halk tarafından çok sevilen, uzun süredir kanser tedavisi gören Sultan Seçik hayatını kaybetti.

26 Şubat 2016 Saat: 23:13
Sultan Seçik hayatını kaybetti
Sultan Seçik hayatını kaybetti

Sultan Seçik bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hayatı  işkencelerde ve zindanlarda mücadele ile geçen Sultan Seçik uzun zamandır kanser tedavisi görmekteydi. Sosyalist Demokrasi Partisi MYK üyesi  ve Sosyalist Demokrasi, Gelecek Gazetesi yazarı olan ve hayatını sosyalist düşünceye adayan  Seçik, yargılandığı sırada yaptığı  savunmasında “Sosyalistim öyle de kalacağım” demişti.

Sultangazi’nin Asi Kızı Sultan

Onun arkasından dostları ve arkadaşlar şunları paylaştı: "Sultangazi’nin asi kızını kaybettik, yüreğimiz yangın yeri. Yüreğimiz yaralı, tedavisi mümkün olmayan amansız bir hastalığın pençesine düşen Sultan Seçik’in ani ölümü sevenlerini ve dostlarını yasa boğdu.26 Şubat 2016 Cuma akşamı kahrolası kanser hastalığı erkenden koparıp aldı aramızdan Sultan Seçik’i onu anlatmak, onu tarif etmek imkânsızın da ötesinde. En büyük değerlerden biri sevdiklerinin anılarını yaşatmak, en yalın şekliyle onlara hak ettiği değeri vermekle mümkündür.Yüreğini halkının kimsesizliğine adayan bir sevda çığlığı olan Sultan Seçik, coşkunun, sevincin, özlemin ağız dolusu gülüşüydü. Onurluca yaşamın adıydı. O hastaydı ama o yakınlarına moral veriyordu. O ölümle nasıl savaşılacağını, öğretiyordu çevresindekilere. 27 Şubat 2016 tarihinde Gazi Cemevinde Sultan’ımızı sonsuzluğa uğurlayacağız. Tüm dostları, arkadaşları, sevenleri cenazeye bekliyoruz. Tüm halkımızın başı sağ olsun."  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız