Güncel

Suruç anmasına katılanlar hakkında açılan dava ertelendi

İSTANBUL - Suruç Katliamı anmasına katıldıkları için gözaltına alınan 16 kişi hakkında açılan davanın duruşması ertelendi.

12 Temmuz 2023 Saat: 20:01
Suruç anmasına katılanlar hakkında açılan dava ertelendi
Suruç anmasına katılanlar hakkında açılan dava ertelendi
Urfa'nın Suruç  ilçesinde DAİŞ’in canlı bomba saldırısında katledilen 33 kişiyi anmak için İstanbul2un Kadıköy ilçesinde 20 Temmuz 2022’de yapılmak istenen eylemde gözaltına alınan 16 kişiye “Polise mukavemet etmek” iddiasıyla açılan davanın 2’nci duruşması İstanbul Anadolu 69’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.  
Tutuksuz yargılanan 16 kişiden 5’inin katıldığı duruşmada avukatları da hazır bulundu. Yargılananlar ve 4 avukatın sağlık sorunları nedeniyle mazeretleri mahkemeye sunuldu. Ardından duruşmaya geçildi. Duruşma, kimlik tespiti ile başladı. 
‘UYARI YAPILMADI’ 
Yargılananlardan savunma yapan Merve Havalı, eyleme katledilenleri anmak için gittiğini belirtti. Havalı, “Orada bir basın açıklaması yapılmak istendi. Fakat polis tarafından hiçbir uyarı yapmadan çembere aldı. Polis çemberi içerisinde çok küçük bir alanda polis kalkanları ile sıkıştırılarak üzerimize gaz sıkıldı. Sıkılan gazın etkisiyle çok küçük bir alana sıkıştırıldığımız için hiçbir şey yapamadık. Bu sırada ben hiçbir polise ‘mukavemette’ bulunmadım. O gün orada bulunma amacım anayasal demokratik hakkımı kullanmaktı. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” diyerek beraat talebinde bulundu. 
Havalı’nın avukatları da, müvekkillerinin anayasal bir hak kullandığını, valilik ya da kaymakamlık kararıyla bu hakkın kullanılmasına sınırlama getirilemeyeceğini belirterek, yargılananların beraatini talep etti. 
POLİSLER TERS KELEPÇE YAPTI 
Daha sonra yargılananlardan Serdar Oğuz savunma yaptı. Katledilenler için her yıl düzenlenen anma etkinliğine katıldığını ifade eden Oğuz, “Anma bittikten sonra arkadaşlarımla orada bulunan bir kafeye oturdum. Yarım saat kadar sonra polislerin sokağı kapattığını gördüm. Çıkışımıza izin verilmedi. Herhangi bir polise karşı fiziki ve sözlü temasım olmadı. Ancak polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındım” diyerek beraat talebini yineledi. 
POLİS DİNLENDİ 
Savunmaların ardından eylemde yer alan polislerden Mustafa Durgun dinlendi. Eylemde üç kez polis uyarısı yapıldığını belirten Mustafa Durgun, eylemcilerden şiddet gördüğünü iddia etti. Yargılananlardan şikayetçi olduğunu paylaşan Durgun, cezalandırılmaları yönünde talepte bulundu. 
DURUŞMA ERTELENDİ 
Ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, yargılananlardan mazeret bildirenlerin bir sonraki duruşmada savunmalarının alınmasına karar verdi. Yargılananlardan mazeret bildirmeyerek duruşmaya katılmayan 4 kişi hakkında ise zorla getirme kararı çıkartılacağına hükmetti. Duruşma, 7 Aralık günü saat 09.30’a ertelendi.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız