Güncel

Suruç davası... Aileler: tüm failler yargılanana kadar adalet mücadelemiz bitmeyecek

"Suruç için adalet herkes için adalet", "Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartla İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen aileler “Adalet çığlığımız susturulamaz” dövizi taşıdı.

14 Şubat 2018 Saat: 22:48
Suruç davası... Aileler: tüm failler yargılanana kadar adalet mücadelemiz bitmeyecek
Suruç davası... Aileler: tüm failler yargılanana kadar adalet mücadelemiz bitmeyecek

"Suruç için adalet herkes için adalet", "Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen aileler, Suruç şehitlerinin fotoğrafları ile “Adalet çığlığımız susturulamaz” dövizi taşıdı.

Aileler adına söz alan Hacer Elçin, 31 aydır sürdürdükleri adalet mücadelesine tüm sorumlular yargılanana kadar devam edeceklerini vurguladı. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDK Istanbul Eşsözcü Gülçin Aykul, SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, ESP MYK üyeleri, SYKP ve çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütünün katıldığı eylemde basın metnini okuyan Suruç gazisi Yasin Can, "Geçmişten benzerlerini defalarca gördüğümüz bir yöntem olarak Suruç Davası’da unutturulmaya,hasır altı edilmeye çalışılmaktadır. Ancak şu unutulmamalıdır ki, bizler, 33 Düş yolcumuzun aileleri,arkadaşları,yoldaşları, Suruç Katliamı yaralıları ve tanıkları olarak, adalet mücadelemizden vazgecmeyecegiz" dedi.

Söz alan HDP milletvekili Hüda Kaya yine bir davanın peşinde, adliye koridorlarında. "Hakkımızı aramaktan, adaleti gerçekleştirme mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Kaya, şöyle devam etti: "Katledenlere, katillere bir kez daha sesleniyoruz, adalet mücadelemiz asla bitmeyecek."

BAYRAKTAR: KATLİAMIN FATURASI İKİ POLİSE ÇIKARILMAK İSTENİYOR

Suruç İçin Adalet Platformu ve 10 Ekim Ankara katliamı avukatlarından Kazım Bayraktar ise Ankara hayatını kaybedenler adına Adıyaman, Antep, Urfa, Kilis'te örümcek ağı gibi yayılan IŞİD'in tespit edilmesi için dava açtıklarını söyledi. Diğer şehirlerdeki başvuruların takipsizlikle sonuçlandığını ancak Suruç katliamına ilişkin iki polis hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Bayraktar, "Aslında İçişleri Bakanlığı'ndan Başbakana, tabandaki polise kadar tüm sorumluların yargılanmasını istedik. Ancak iki polis yargılanıyor. Bugün ifade veren polis söyledi bombacının Antep'ten Urfa'dan geçerek Suruç'a geldiğini. Onlar da biliyor bu katliamın faturasının iki polise çıkarılmak istendiğini" dedi. Bayraktar, tüm failler yargılanana kadar adalet mücadelesinin bitmeyeceğinin altını çizdi.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, gülümseyen insanlar, kalabalık ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, yürüyen insanlar ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız