Güncel

Suruç İçin Adalet Platformu: Davanın cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz

Suruç katliamının üzerinden geçen altı yılında, katliam davasının cezasızlıkla sonuçlandırılmak istendiğine dikkat çeken Suruç İçin Adalet Platformu, davayı özetleyen bir açıklama yaptı.

20 Temmuz 2021 Saat: 08:54
Suruç İçin Adalet Platformu: Davanın cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz
Suruç İçin Adalet Platformu: Davanın cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz

Açıklamada, katliamın tüm failleri yargılanmadan dosyanın kapatılmasına izin verilmeyeceği kaydedildi. 

Suruç İçin Adalet Platformu, katliamın üzerinden geçen 6 yıla rağmen; Suruç katliamının üzerinden geçen 6 yıla rağmen; başta katliamda yaşamını yitirmiş kişilerin yakınları ve katliamda yaralananlar olmak üzere, tüm toplumun adalet beklentisi halen karşılanmadığını kaydetti. 

Dava sürecine ilişkin yapılan açıklamada, katliamın tüm siyasi sorumluları dahil bütün faillerinin yargılanabilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. "Suruç için adalet, herkes için adalet" diyerek yıllardır ısrarlı bir adalet mücadelesi yürütenlerin özverili çabası sonucu dönemin ilçe emniyet müdürü Mehmet Yapalıal ve ilçe emniyet müdürlüğünde görevli iki emniyet mensubunun yargılandığı ve aldıkları göstermelik cezaların da para cezasına çevrildiği hatırlatılan açıklamada, Suruç katliamı ve ardından Türkiye'de gerçekleşen tüm IŞİD saldırılarının asıl faillerinden olan Erdoğan ve Davutoğlu hakkında yapılan tüm şikayetlerin diğer kamu görevlilerinde olduğu gibi takipsizlik kararıyla sonuçlandığı söylendi. 

'EKSİK GÖRÜNTÜLER DAHİ HALA TAMAMLANMADI'
Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran -1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşanan katliamlarla ilgili zaman zaman sorumluları işaret eden açıklamada bulunduğu, ancak bildiklerini kamuoyu ile paylaşmaktan imtina ettiği hatırlatılan açıklamada,  "Katliam ana davasında Ahmet Davutoğlu'nun dinlenilmesi talebimiz kabul edilmemiştir. Katliam davasının şekli anlamda yargılanan tek sanığını Yakup Şahin mahkemeye dahi getirilmemekte; dosyaya gelen çeşitli belgeler, dinlenen tanıklar ve basında çıkan çeşitli haberler katliamın başkaca fail ve fiillerle bağlantısını ortaya koymuşken, mahkeme taleplerimizi kabul etmemekte ısrar etmektedir. Katliam gününe dair eksik kamera görüntüleri dahi hala tamamlanabilmiş değildir" denildi.

'DAVANIN CEZASIZLIKLA SONUÇLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Ocak ayında yakalanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından Suruç katliamında kullanılan patlayıcıları temin eden kişi olarak açıklanan Azzo Halef Süleyman El Aggal'a dair soruşturma dosyasının dahi mahkeme dosyasına gelmeden davanın görüldüğü son duruşma olan 27 Mayıs tarihinde savcılık mütalaası verildiğine dikkat çekilen açıklamada,  "Mahkemenin dosyayı bir an önce karara çıkarmak istemesi, failleri yargılamayacağına dair açık bir beyandır. Suruç katliamına dair neredeyse her iki mahkeme arası yeni bir bağlantı açığa çıkmaktadır. Suruç için adalet platformu olarak katliamın tüm bağlantılarının ve faillerinin yargılanması yapılmadan dosyanın bu şekliyle karara çıkmasına, davanın cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız