Güncel

Suruç’ta katledilen 33 kişiye Kadıköy’de anma sonrası gazlı polis müdahalesi…Gözaltılar var

20 Temmuz 2015 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 düş yolcusu için Kadıköy Halitağa Caddesi’nde her ay yapılan oturma eylemine yüzlerce kişi katıldı.

21 Temmuz 2020 Saat: 07:41
Suruç’ta katledilen 33 kişiye Kadıköy’de anma sonrası gazlı polis müdahalesi…Gözaltılar var
Suruç’ta katledilen 33 kişiye Kadıköy’de anma sonrası gazlı polis müdahalesi…Gözaltılar var

NECDET ÖZSAYGIN


İSTANBUL

20 Temmuz 2015 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 düş yolcusu için Kadıköy Halitağa Caddesi’nde her ay yapılan oturma eylemine yüzlerce kişi katıldı. Anmada, “Kalplerimiz adalet için atsın” denildi. Öte yandan, Gençlik Örgütleri Süreyya Operası’nın önüne giderek açıklama yapmak istedi. Polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı. 

Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015’te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik IŞİD’in bombalı saldırısıyla yapılan katliamın üzerinden 5 yıl geçti. Katliamda yaşamını yitiren 33 kişinin İstanbul’da anılıyor.

Suruç aileleri, Suruç’ta yaralanan onlarca kişi ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül Çubuk, CHP Üsküdar Kadın Kolu ile çok sayıda kişi “Kalplerimiz adalet için atsın” pankartı arkasında oturdu.

“Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Suruç’u unutma unutturma”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atılmasının ardından Sosyalist Gençlik Derneği Başkanı Deniz Bahçeci bir konuşma yaptı.

Bahçeci, “5 yıldır aynı acı, aynı öfkeyle buradayız. Bugün Suruç ailelerimizle, Suruç gazilerimizle buradayız. 33’lerin yoldaşlarıyla hep aynı inatla, hep aynı ısrarla buradayız. Yenilmedik, yıkılmadık 5. yılında işte buradayız. 5 yıl önce o bahçede devrimci gençlik gençlik hareketinin tarihi yeniden yazıldı” dedi.

Yapılan konuşmada şöyle denildi:

"Suruç’ta 33 devrimciyi katleden Kapitalist-emperyalist sistemin kendisidir.Onunbekçilerinin tarihi ise,sömürü savaş katliamdan ibarettir.

Beş yıldır düş yolcularının adını sokaklarda yaşatıyoruz.İktidarın adaletsizlikleribitmiyor.Bizim ise, direnişimiz.Suruç davası sürüncemede bırakılıyor.Suruç
gazilerine,ailelerimize polisler saldırıyor.Gözaltılar ve tutuklamalar bizleriyıldıramıyor.Suruç için adalet,herkes için adalet sözünü yükseltirken sesimiz
Gülistan Doku’ya ses oluyor.Polis şiddetine karşı direnişe dönüşüyor.Ya salgınya açlık ikilemine sıkıştırılan işçilerle buluşuyor.Nice adaletsizliğe karşı umut
oluyor.Suruçta söndürülemeyen mücadelenin ateşi katlanarak büyümeyekatliamlara ve yok etme politikalarına rağmen gençlik başta üniversiteler olmak
üzere bulunduğu tüm alanlarda mücadele etmeye devam ediyor.Suruç’tan 10 Ekim’e katliamları gerçekleştirenlerin işbirlikçilerini de emri vereni de çok iyi tanıyoruz.Katledilenlerin ismini bulunduğumuz her alanda yaşatmayadevam ediyoruz.Onların anısını ise,en iyi bizlere bıraktıkları mücadele azmiyle yaşatacağımızı biliyoruz.Katliamın yıldönümünde adaletin ancak,sokaklarda kazanılacağını biliyoruz."

Anma ve protesto etkinliğinde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bir çok konuşmacı, Suruç katlimanı kınayıp, 33 gencin katledilmesini lanetlediler.

Öte yandan, Gençlik Örgütleri Süreyya Operası’nın önüne giderek açıklama yapmak istedi. Polis biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı.Basın açıklamasına izin verilmezken çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

EN AZ 20 GÖZALTI

Polisin izin vermemesi üzerine gençler, Kadıköy sokaklarında “Polis defol sokaklar bizim”, “Suruç hesabını gençlik soracak”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Ara sokaklarda Rıhtım ve Moda’ya sloganlar eşliğinde yürüyen gençlere buralarda müdahale edildi. Müdahale sonucunda 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların darp edilerek yerlerde sürüklenmesi dikkat çekti.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız