Güncel

"Susma suça ortak olma, ölüyorlar"

İHD İzmir Şubesi üyeleri yaptıkları açıklama ile Bodrum S Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Gürbüz Topçu'nun tedavi edilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

7 Ocak 2024 Saat: 08:08
Susma suça ortak olma, ölüyorlar
"Susma suça ortak olma, ölüyorlar"

ERKAN SOYLU


Konak Eski Sümerbank önünde yapılan açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Açıklama sırasında "Susma suça ortak olma, ölüyorlar" pankartı açıldı.

Açıklamayı okuyanm İHD İzmir Şube Eşbaşkanı Ali Aydın, sağlık durumu hakkında bilgi paylaştığı Gürbüz Topçu'nun kafatasının sol tarafına aldığı kurşun yarası ile vücudunun sol tarafında ortopedik sorunlar yaşadığı, sol gözünde görme kaybı bulunduğunu, 2 Mayıs 2023'de Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafında verilen sağlık raporuna göre ise sol gözüne protez göz tedavisi uygun görüldüğünü kaydetti. Topçu'nun bu rapora istinaden sırasıyla Topçu Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi ve AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini belirten Aydın, "Bu hastanedeki doktorlar da gözün içini et kapladığını bunun için bu operasyonun yapılamayacağını ama ilk müdahalede gözün içine bir misket konulsaydı ameliyatın mümkün olabileceğini söylemişlerdir. Yurt dışında ameliyat olma ihtimali olduğunu, bunun da içinde bulunduğumuz şartlar altında bunun da pek olanaklı olmadığını da belirtmişlerdir" dedi.

Göstermelik sevklerin yapıldığını söyleyen Aydın,, "İlk müdahalede basit bir misket yerleştirilmiş olsaydı Topçu bu sorunları yaşamayacaktı. Devlet, Topçu'nun gözünü kaybetmesine neden olmuştur. Eğer ufak bir ihtimal dahi olsa yurtdışında tedavisi mümkünse bu değerlendirilmelidir. Bunun sorumluluğu yetkililerdedir" diye konuştu.

Bir 11 kişi ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız