Güncel

Susuz Kocaeli su pompalıyor

Su sıkıntısı yaşayan ilimiz, bir süre önce Başbakan Erdoğan tarafından kardeş şehir ilan edilen Yalova’nın kuraklığına umut oldu.

29 Mayıs 2014 Saat: 13:10
Susuz Kocaeli su pompalıyor
Susuz Kocaeli su pompalıyor

Yuvacık Barajı’ndan Gökçe Barajı’na 15 bin ton su pompalanacağı belirtilirken, Yuvacık Barajı’na nereden su pompalanacağı ise kafalarda soru işareti yarattı.

Sanayi kuruluşlarının çektikleri sular ve mevsimin kurak geçmesi nedeniyle bu yaz susuzluk sıkıntısı ile karşı karşıya kalınmıştı. Başta Sapanca Gölü olmak üzere Yuvacık ve Namazgah Barajları’ndaki doluluk oranı tehlikeli seviyelere gelmiş ve adeta yağmur duasına çıkılmıştı. Ancak bugün Yalova kaynaklı bazı ajanslarda yer alan bir haber, bir hayli düşündürücü. “Su sıkıntısı yaşayan Yalova’nın imdadına Kocaeli yetişti” başlıklı haberde Yuvacık Barajı’ndan Yalova’da ki Gökçe Barajı’na günde 15 bin ton su pompalanacağı belirtiliyordu.

BAŞKAN TALİMAT VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova mitinginde kardeş şehir ilan ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Yalova'ya gelerek, AK Parti Belediye Başkan adayı Yakup Koçal ve AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'la görüştü. Bu görüşmede ildeki susuzluk tehdidinin anlatılması üzerine harekete geçen Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı'ndan Gökçe Barajı'na su pompalanması talimatını verdi. Günde 15 bin ton su pompalanacak olan Gökçe Barajı bu sayede ilin su ihtiyacına yaz aylarında cevap verebilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız