Güncel

Systemair HSK'de ücretsiz izne zorlanan işçiler direnişe geçti

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK fabrikasında ücretsiz izne zorlanan işçiler, sendikaları Birleşik Metal-İş'le beraber fabrika önünde direnişe geçti.

19 Ekim 2020 Saat: 21:03
Systemair HSKde ücretsiz izne zorlanan işçiler direnişe geçti
Systemair HSK'de ücretsiz izne zorlanan işçiler direnişe geçti

Kocaeli Dilovası'nda bulunan Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi fabrikasında Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubeye üye oldukları için ücretsiz izin uygulamasıyla karşılaşan işçiler direnişe başladı.

Fabrika önünde direnişe geçen işçilere fabrika içerisinde çalışmakta olan işçiler de sloganlarla ve alkışlarla destek verdi.

Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, burada yaptığı konuşmada "Eğer patron sendikal hakkımızı tanıyarak bizimle görüşmek isterse buna hazırız ancak burada yapılan haksızılık son bulmadığı sürece bu fabrikada üretim yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Fabrikada çalışan işçilere de seslenen Çiftçi, "Anayasal haklarınızı kullanıyorsunuz, kendinizi yalnız hissetmeyin. Hiçkimse bu çıktığı yolda geri adım atmayacak" dedi.

Çitçi'nin konuşması sık sık "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Ölmek var dönmek yok", "Patronların kölesi olmayacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla kesildi.

BİR İŞÇİ RAHATSIZLANDI
İşçilerin direniş eylemini başlatmasının ardından fabrika içerisinde çalışan ve sara hastası olduğu belirtilen bir işçi fenalık geçirdi. Rahatsızlanan işçinin yardımına koşan mesai arkadaşları, işyerindeki baskının ve yaşanan gerilimin sonucu olarak arkadaşlarının kendinden geçtğini ancak durumunun iyi olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?
Kocaeli Dilovası'nda faaliyet gösteren Systemair HSK Havalandırma Endüstri Sanayi işçilerinin, Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmeleri ve sendikanı işyerinde yetkiyi almasının ardından patron, sendikalı işçileri ücretsiz izne zorlamaya başladı. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube yöneticileri, pandemi süreciyle beraber patronlara tanınan kıyaklardan biri olan ücretsiz izin uygulamasını Systemair HSK patronunun keyfi şekilde kullanarak işçileri yıldırmaya çalıştığını belirtti ve direniş kararı aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız