Güncel

Tabip odaları: Fincancı ve TTB Merkez Konseyi'nin yanındayız

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin Yanındayız" başlığı açıklamaya 35 tabip odası imza attı.

30 Aralık 2022 Saat: 19:29
Tabip odaları: Fincancı ve TTB Merkez Konseyinin yanındayız
Tabip odaları: Fincancı ve TTB Merkez Konseyi'nin yanındayız

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alması talebi ile açılan soruşturmaya karşı 35 tabip odası ortak açıklama yaptı, "Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin yanındayız" dedi.

Tabip odaları, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alması talebi ile açılan soruşturmaya karşı açıklama yaparak, Fincancı ve TTB Merkez Konseyi'nin yanında olduklarını bildirdi.

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin Yanındayız" başlığı açıklamaya 35 tabip odası imza attı.

TTB'nin ülkenin en güvenilir kurumlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, TTB'nin doğru bilginin topluma ulaşması konusundaki çabalarını uzun yıllardır sürdüğü kaydedildi. Hekimlerin hak arama mücadelesinde TTB'nin her zaman meşru yöntemleri kullandığı ifade edildi.

TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında açılan soruşturmanın somut gerekçeden yoksun olduğu vurgulanan açıklamada, "Gerek ulusal gerekse uluslararası saygınlığı nedeniyle sıklıkla görüşlerine başvurulan TTB ve MK üyelerine iktidar tarafından yürütülen etkisizleştirme, yıpratma ve cezalandırma girişimlerini kabul etmediğimizi, hukuksuzluğa karşı Türk Tabipleri Birliği'nin örgütsel bütünlüğüne sahip çıktığımızı bir kez daha kamuoyuna ifade ediyoruz" denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız