Güncel

Taksim Dayanışması: Gezi direnişinden gurur duyuyoruz

aksim Dayanışması, Gezi Ayaklanması'nın 10'uncu yılına ilişkin Karaköy'de bulunan İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi.

28 Mayıs 2023 Saat: 10:22
Taksim Dayanışması: Gezi direnişinden gurur duyuyoruz
Taksim Dayanışması: Gezi direnişinden gurur duyuyoruz

ARZU ÖZKAN


Gezi direnişinin 10'uncu yılına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Taksim Dayanışması, "Seçimin sonucunda hangi ittifak, hangi koalisyon, hangi hükümet gelirse gelsin; bilsinler ki bizim pusulamız Gezi'dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek" dedi.

Taksim Dayanışması, Gezi Ayaklanması'nın 10'uncu yılına ilişkin Karaköy'de bulunan İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya çok sayıda siyasi parti, emek ve meslek örgütü, sendika, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Ortak açıklama öncesi emek ve demokrasi güçleri temsilcileri söz aldı.

ARSLANOĞLU: EZİLENLERİN YANINDA SAF TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, Gezi davası tutsaklarını anarak, egemenlerin mücadeleyi örgütleyen insanları cezalandırmakta kararlı olduğunu söyledi. Sınıf mücadelesinin, ezen ve ezilenlerin arasında devam eden mücadelenin yine bir dönüm noktasında olduğunu vurgulayan Arslanoğlu, seçim sonuçları ne olursa olsun DİSK olarak mücadelede üzerlerine düşen sorumluluğu almaya devam edeceklerini kaydetti. Arslanoğlu, "Dostlarımızla birlikte mazlumların, ezilenlerin, sömürülenlerin yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Tüm dostlarımızın da aynı kararlılık içinde olduğunu biliyoruz" dedi.

KOÇAK: BARIŞI KONUŞACAĞIMIZ KOŞULLAR YARATMAMIZ GEREKİYOR
KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, Gezi direnişinin çatışmasızlık ve savaşın, ayrıştırmanın, terörize edilmenin açıkça tartışıldığı bir dönemin üzerine yaşandığını hatırlatarak, "Çok açık ki barışın olabilme ihtimalinin konuşulabildiği bir dönemde yan yana geldik. Demek ki bunun konuşulabiliyor olması bizleri yan yana gelme noktasında çok hızlı tetikliyor" dedi. Gezi'de çok farklı siyasi görüşlerden insanların yan yana hak alma mücadelesi yürütebildiklerine işaret eden Koçak, siyasi iktidarın bugün de kutuplaştırıcı bir siyasi söylem kurduğunu ve halkı bu şekilde konsolide ettiğini söyledi. Koçak bugün de tıpkı Gezi'de olduğu gibi emekçilerle, yoksullarla yan yana gelmenin koşullarını oluşturmak için her şeyin şeffaf bir şekilde tartışılabildiği bir ortamı oluşturma sorumluluğuna sahip olduklarını söyledi.

ALGAN: 10 YIL GEÇTİ AMA MÜCADELE BİTMEDİ
İstanbul Tabip Odası yöneticilerinden Dr. Nazmi Algan, tabip odalarının 10 yıldır Gezi'ye dönük mücadeleci tutumunun hiç bitmediğini söyledi. "Aradan 10 yıl geçti ama mücadele bitmedi, hatta daha da zorlu bir evreye girdi. Bizler mücadele etmeye alnı yazılı insanlarız, başka çaremiz yok" diyen Algan, Gezi şehitlerini ve tutsaklarını selamlayarak sözlerini bitirdi.

KÖYMEN: BİZİM PUSULAMIZ GEZİDİR
Basın açıklamasını İMO Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen okudu. "Gezi'nin onuncu yılında,  şehir şehir dalga dalga yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz" diyen Köymen, Gezi direnişinde yer alan ve başka bir dünya mümkün diyen kadınlar, LGBTİ+lar, gençler, işçi ve emekçilerle gurur duyduklarını söyledi.

"Bu memleket aydınlığa kavuşsun diye gencecik yaşlarında hayatlarını kaybeden, bizden ayırdıkları Berkin'imizin, Ali İsmail'imizin, Abdocan'ımızın, Mehmet'imizin, Ethem'imizin, Ahmet'imizin ve Hasan Ferit'imizin anılarıyla gurur duyuyoruz" diyen Köymen, Gezi tutsakları Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Mine Özerden'i selamladı.

Ülkenin adaletsiz, hukuksuz, anti-demokratik bir anlayışla yönetilmesine, ekonomik krize, geleceksizliğe, hak arayanın biber gazı ve polis şiddetine maruz bırakılmasına karşı olduklarını vurgulayan Köymen, şöyle devam etti: "Seçimin sonucunda hangi ittifak, hangi koalisyon, hangi hükümet gelirse gelsin; bilsinler ki bizim pusulamız Gezi'dir. İnsanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik bir yaşam talebimiz ve hak arayışımız hep sürecek. Onuncu yaşında da, Gezi'yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Bu gurur hepimizin!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız