Güncel

Taksim Dayanışması: Gezi onurumuzdur

Taksim Dayanışması, Yargıtayca Gezi tutsakları Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özerden, Çiğdem Mater ve Osman Kavala'nın cezalarının onamasına karşı Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

6 Ekim 2023 Saat: 21:07
Taksim Dayanışması: Gezi onurumuzdur
Taksim Dayanışması: Gezi onurumuzdur

Taksim Dayanışması Gezi tutsaklarının cezalarının onaylanması ile ilgili yaptığı açıklamada kararın hukuksuz olduğunu, Gezi tutsakları beraat edene kadar mücadelenin devam ettirileceğini vurguladı.

Taksim Dayanışması, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi tutsakları Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özerden, Çiğdem Mater ve Osman Kavala'nın cezalarının onamasına karşı TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bir 7 kişi ve kalabalık görseli olabilir

'AYNI UMUTLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Türk Tabipler Birliği adına konuşan Ali Çerkezoğlu, "Ortada bir suç yoktur, demokratik bir refleks vardır. Kaldı ki yaralanan insanlar polis şiddetiyle yaralanmıştır, ölen kardeşlerimiz polis fişekleriyle, kurşunlarıyla öldürülmüştür. Gezi biber gazından boğulan bir toplumun nefes alma çığlığıdır. Umuyoruz ki bu ülkenin demokratik geleceği bu işte baskın çıkacak" dedi.

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyesi Pınar Giritlioğlu, "Kentlere, doğamıza sahip çıkma adına mesleklerinin gereğini yerine getiren arkadaşlarımızın hala içeride olması kabul edilemez bir durumdur. Bu karar kimseyi sevindirmesin çünkü biz aynı umutla, aynı ilkelerle kentlerimizi, doğamızı, ormanlarımızı, su havzalarımızı, meydanlarımızı korumaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Aslanoğlu, "Türkiye'nin 79 ilinde söyleyecek sözü olan herkese önderlik edenlere kesilen bu cezayı DİSK adına reddediyoruz. Yapılan Türkiye'de muhalefet çevrelerine 'susun, yerinize oturun' şeklinde bir parmak sallamadan ibarettir. Asla böyle bir şeyi kabul etmeyeceğiz. Asla bu yoldan dönmeyeceğiz, yılmayacağız" diye konuştu.

Bir 7 kişi ve ders çalışan insanlar görseli olabilir

'TOPLUMSAL MUHALEFETİN EN TEMEL HAKLARI SUÇ GÖSTERİLMEK İSTENİYOR'
Basın açıklamasını Taksim Dayanışması adına Arif Burak Atlar okudu. Açıklanan kararın bağımsız yargının siyasi talimatlara teslim edildiğinin kamuoyuna beyan edilmesi olduğunu ifade eden Atlar, "Toplumsal muhalefetin en temel hak ve talepleri suç unsuru gibi gösterilmek, barışçıl direnişin tarihsel ve meşru gerçekliği ısrarla çarpıtılmak, karalanmak isteniyor. O mesnetsiz iddianameleri, o sipariş kurguları kabul eden yargı bize diyor ki; bizim hukuk ile bir işimiz yok! Diyorlar ki, biz sarayın yargısıyız, hukuku tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

'GEZİ BU TOPRAKLARIN ÖZGÜRLÜK UMUDUDUR'
Gezi'yi savunmaktan vazgeçmediklerini vurgulayan Atlar, "Hukuksuzluğun hiç kimseyi sindiremeyeceğini görecek, kendi hukuksuzluğunuzun karanlığında yol alamaz hale geleceksiniz. Bedenimizle, ruhumuzla; hapislerde bıraktıklarımızla sonsuza kadar yaşatacağımız Ali İsmail'le, Abdo Can'la, Mehmet'le, Hasan Ferit'le, Medeni'yle, Ahmet'le, Ethem'le ve Berkinimizle; bu bozuk düzene karşı bir kez daha Gezi'nin gerçekliğine sarılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Atlar, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar, dünya hukuk tarihine kara bir leke olarak girecek bu davalardan beraat edinceye kadar mücadeleye devam edecek, arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız! Gezi bu toprakların geleceğimizi aydınlatmaya devam edecek eşitlik, özgürlük ve adalet umududur!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız