Çevre

Taksim'den Cerattepe direnişine destek

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen madene karşı direnenlere destek olmak için yaşam savunucuları İstanbul Taksim Tünel Meydanında bir araya geldi.

21 Şubat 2016 Saat: 00:26
Taksim'den Cerattepe direnişine destek
Taksim'den Cerattepe direnişine destek

Yaşam savunucuları, meydanda kurulu olan polis barikatının karşısında horona durdu. İki adet TOMA ile İstiklal Caddesi’nin Tünel girişini kapatan polis, alkışlarla protesto edildi.

"Katil Şirket Artvin'i terket", "Artvin Halkı yalnız değildir", "Cerattepe geçilmez, Artvin Halkı geçilmez", "Her yer Artvin Her yer direniş", "Artvin de düşene dövüşene bin selam" sloganları atan yaşam savunucuları ellerinde "Altınsız olur, Artvinsiz olmaz", "Cengiz Holding, Cerattepeden defol", "Artvinin ışığı doğayı kurtaracak" dövizleri taşıdı.

Yaşam savunucuları "Direne direne kazanacağız, Cengiz'i Artvin'de kovacağız","Artvini yağmalacılara teslim etmeyeceğiz", "Cerattepe direnişinde Artvin Halkının yanındayız" pankartları açtı.

Polis barikatının önünde çekilen horonun ardından yapılan açıklamada gün boyunca Artvin’e ulaşmaya çalışanlara yönelik saldırılar, baskı ve yıldırma politikaları protesto edildi. Hopa’da Cankurtaran Mevkii’nde yaşanan saldırıda yaralanan iki kişiye selam gönderildi ve Artvin halkının her akşam saat 20.00’da yaptığı ses çıkarma eylemine destek verildi.

Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na doğru yürümek isteyen yaşam savunucuları polis tarafından engellenmeleri üzerine Anayasal hakları olan basın açıklamasını gerçekleştirmek için görüşmeler yaptı. Görüşmeler sırasında polis yaşam savunucularını yürütmemekte kararlı olduğunu belirtti. Tünel'den Galatasaray meydanına yürüyüş  gerçekleştirilemedi.

'CERATTEPE'DE YAPILAN VE YAPILACAK OLAN HERŞEY HUKUK DIŞIDIR'

Yaşam savunucuları adına konuşan Şükran Öz çakmak, "Devlet, kendi koyduğu kuralları bizzat kendisi çiğnemiştir. Yargının iptal ettiği ruhsatlara ve durdurduğu çalışmalara rağmen, AKP iktidarı bu katliamdan vazgeçmemiş, Cerattepe'yle birlikte ülkenin her köşesinde yaklaşık 1400 doğal alanı maden sahası ilan ederek yağma ve talana açmıştır. Dün Türkiye'nin birçok noktasından Artvin'e doğru yola çıkan yaşam savunucularını taşıyan otobüsler defalarca durdurulmuştur. Halka gaz bombalarıyla saldırılmıştır" dedi.

Iktidar hırsının ülkenin dört bir yanında kendisini gösterdiğini ve halkları tehdit ettiğini belirten Özçakmak, "Şu an ve bundan sonra Cerattepe'de yapılan ve yapılacak bütün işlemler hukuk dışıdır. Cengiz Holding'in Cerattepe'ye girmesi bu hukuk dışılığın sonucudur" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız