Güncel

Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı miting yapılacak

Sakarya'da bulunan Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı ve 19 Ocak Cumartesi günü Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda miting düzenlenecek.

8 Ocak 2019 Saat: 20:41
Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı miting yapılacak
Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı miting yapılacak

Harb-iş Sendikası tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nın, 20 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanan 481 sayılı kararnameyle “25 yılığına işletme hakkı devri” adıyla özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle Sendikamızın başlattığı eylemlilik süreci, tüm şube ve il temsilciliklerimizde basın açıklamaları ve imza kampanyası ile devam ediyor.

1’inci Ana Bakım Fabrikası’nın bulunduğu Sakarya Şubemiz başta olmak üzere, tüm şubelerimiz ve il temsilciliklerimizin yer aldığı illerdeki hizmet binaları ile Sendikamız Genel Merkezine özelleştirmeyi protesto eden pankart ve afişler asıldı.

Bu arada Şube Yöneticileri ve il temsilcileri, 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nın özelleştirme kararının kabul edilemez olduğunu basın açıklamalarıyla da dillendirdiler.

Öte yandan Sendikamızın hizmet binalarının önlerinde ve kentin değişik merkezlerinde 1’inci Ana Bakım Fabrikası’nın özelleştirilmesi kararına karşı başlatılan imza kampanyası için stantlar açıldı.

MİTİNG YAPILACAK

Öte yandan Harb-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz ise fabrikanın borsa şirketlerine satılması kararının ülkeyi pimi çekilmiş bomba haline getireceğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Geçen hafta başlamıştık, perşembe günü bunu bir basın açıklamasıyla sonlandıracağız. Bu mücadele burada bitmeyecek. 19 Ocak’ta da Türkiye genelinden Türk-İş ailesi olarak tüm emekçi arkadaşlarımızı Sakarya’ya taşıyacağız. Çok büyük bir kalabalıkla miting yapacağız. Bosna Caddesi, müftülük önünden Gar Meydanı’na yürüyüş yapacağız. Buradan taleplerimizi yeniden dile getireceğiz”

Türk-İş özelleştirmeye karşı 19 Ocak Cumartesi günü Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda, çevre illerdeki sendika üyesi işçilerin de katılımıyla miting düzenleyecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız