Güncel

Tanzim Market işçileri: Ücret Garanti Fonu maaşımızı ödesin

Mağaza Market-Sen, Tanzim Market işçilerinin alacaklarının Ücret Garanti Fonu'ndan ödenmesi gerektiği belirtildi.

1 Aralık 2021 Saat: 13:59
Tanzim Market işçileri: Ücret Garanti Fonu maaşımızı ödesin
Tanzim Market işçileri: Ücret Garanti Fonu maaşımızı ödesin

Mağaza Market-Sen, Tanzim Market'in Yalova Adliyesi'nde görülecek konkordato davası öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada işçilerinin alacaklarının Ücret Garanti Fonu'ndan ödenmesi gerektiği belirtildi.

Dostluk ve Kültür Derneği, Devrimci İşçi Partisi ve Yalova Kadın Meclisi'de işçilere destek verdi.

Adliye önünde konuşan Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğan Can Aras, "Tanzim Market'in ilan ettiği konkordatonun ardından üç aylık bir süre doldu. Hepimizin bildiği gibi bir Ücret Garanti Fonu var. İşçiler çalıştığı sürede maaşından kesinti yapılıp oluşturulan bir fon bu. Böylesi zor zamanlarda işçiler mağdur olmasın diye işçilerin yararlanabileceği bir fon ama ne yazık ki konkordato komiserleri Tanzim Market işçilerinin bu fondan yararlanmasını engelledi" dedi.

Eylemde konuşan Tanzim Market işçisi Murat Sarıboğa ise, "Üç aydır mağdur kaldık, bizi gece gündüz demeden çalıştırdılar. Maaşlarımızı vermeden kaçıp gittiler. Biz de buradan Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz, lütfen gerekenleri yapın" diye kaydetti.

Tanzim Market işçisi Gizem Gül de şöyle konuştu: "Biz hakkımızı kesinlikle yerde bırakmayacağız. Sadece evimize ekmek götürmek istiyoruz. Başka bir amacımız yok" diye belirtti.

İşçi Hareketi Koordinasyonu adına konuşan Nurseli Gözüaçık Tanzim Market işçileri için tüm bakanlıkları harekete geçmeye çağırdıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız