Yaşam

“Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi”geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kavşaklarda trafiğin kilitlenmesini önlemek ve trafik akışını hızlandırmak için, “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi”ni hayata geçiriyor.

23 Aralık 2015 Saat: 18:06
“Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi”geliyor
“Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi”geliyor

Önümüzdeki  pazartesi başlayacak uygulama kapsamında, ilk etapta Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi, Edirnekapı Kavşağı ve Fındıkzade Kavşağı'nda denetimler yapılacak. Kural ihlali yapan sürücülere ise 88 TL ceza kesilecek.

Dünyada örnekleri bulunan, “Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi” operatör kontrolünde çalışan bir yazılım. Operatör, uygulama ekranında kavşakları izleyerek taralı alanlarda bekleme yapan araçları saptadığında bir butona basarak fotoğraflarını çekecek. Taralı alanı ihlal eden aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafı, daha sonra kesilecek cezanın delili olacak.

 “Nasıl olsa bana yeşil yanıyor” diye kavşağa girip, kırmızı yanana kadar diğer şeride geçmeyen sürücüler, İstanbul’da ilk kez devreye sokulan sistem sayesinde tespit edilip cezalandırılacak.

 

NHA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız