Güncel

Tarım Orkam-Sen'den ihraçlara karşı ortak mücadele çağrısı

Tarım Orkam-Sen'in 6. Olağan Genel Kurulu'nda sendikal faaliyet nedeniyle yaşanan ihraçlara karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı.

22 Nisan 2017 Saat: 18:50
Tarım Orkam-Sen'den ihraçlara karşı ortak mücadele çağrısı
Tarım Orkam-Sen'den ihraçlara karşı ortak mücadele çağrısı

Tarım Orkam-Sen  6. Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurulda konuşan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek yapılan on binlerce ihraçla kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığını söyledi. Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ise referandumdaki şaibe tartışmalarına dikkat çekerek halk iradesine sahip çıkma çağrısında bulundu.

ESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen’in iki gün sürecek olan 6. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Hamit Kurt, egemenler tarafından ekonomik kaynakların nasıl paylaşıldığının mağduru ve tanığı olduklarını,bir avuç elitin sınırsız ihtiyaçları uğruna Ortadoğu halklarına zulüm edildiğini, hükümetinin tüm toplumsal muhalefeti baskı altına alması ve ekonomideki liberal politikaların ülkeyi bir cendereye soktuğunu ifade etti.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de, 10 Ekim Katliamı’nda sonra ilan ettikleri greve katılanların ihraç edildiğini, KESK üyelerinin OHAL’den önceki sendikal faaliyetleri nedeniyle kararname listelerine alındığını, çözümün ve  hedefin örgütlü mücadele olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız