Güncel

Tariş'te 200 işçi greve başladı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, hizmet veren Tariş Entegre Üzüm İşletmesi'nde çalışan 200 işçi, greve başladı.

9 Ağustos 2016 Saat: 11:44
Tariş'te 200 işçi greve başladı
Tariş'te 200 işçi greve başladı

Alaşehir Tariş Entegre Üzüm işletmesinde çalışan Öz Gıda - İş Sendikasına üye 200 işçi bu sabah greve gitti. Saat 08.30sıralarında Baklacı Mahallesi'ndeki tesis önünde toplanan işçiler, davul zurna eşliğinde, haklarımızı alana kadar greve devam edeceklerini belirtti.

İşçilerin bir kısmının mevsimlik işçi statüsünde olduğu için yaklaşık 200 üyenin katıldığı grevde konuşan Öz-Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Tariş Entegre Üzüm İşletmesi ile 2016 yılı başından beri devam eden Toplu iş Sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Yasal sürecin bitiminde de antlaşma sağlanamayınca Öz Gıda -İş Sendikası grev kararı almıştır. Grevde, yetki sendikada olmasına rağmen çalışanlardan gelen talep üzerine işyerinde 'grev oylaması' yapılmıştır. Oylamada büyük bir çoğunluk greve 'evet' dedi. Sendika olarak, greve başlama tarihimiz olan 08 Ağustos'a kadar işverenle antlaşma yolları aranmış ve diyalog yollarımız hep açık tutulmuştur. Yetkili kişiler, zaman zaman işyerine gelerek fabrika müdür ve yönetimi ile görüşmeye devam etmiş, çalışan üyelerimizle devamlı fikir ve görüş alışverişi içerisinde olunmuştur. İşletmenin genel müdürüyle görüşmeler bu süreçte devam etmiş ve her aşamasından işyerinde çalışan üyelerimiz bilgilendirilmiştir. Genel başkan yardımcımız Emin Sürücü, Tariş Genel Müdürü Yurtcan Biryol, geçen 5 Ağustos'ta bir görüşme yapmıştır. Genel müdür yetkili tüm kişilerle görüştüğünü ve çalışan sendika üyesi arkadaşlara aylık 40 TL brüt zam yapabileceğini, çalışanların kaçar gün çalışacağına ise yönetim olarak kendilerinin karar vereciğini söyledi. Ayrıca, Tariş de çalışan sendikamız üyesi tüm çalışanların yasal askeri ücretin çok az üzerinde iki yıl daha çalışması gerektiğini vurguladı" dedi.

Hançeroğlu şöyle devam etti:

"Öz Gıda - İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü, şimdiye kadar olduğu gibi yapılan bu son teklifi iş yerindeki sendika üyesi arkadaşlarla paylaşacağını ancak kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtmiştir. Sürücü, Tariş de çalışan kişilerin Türkiye şartlarında zaten düşük rakamlar alarak çalışmaya devam ettiklerini ve en büyük sıkıntılarının da işverenin kişilere has uygulamayla çalışma gün sayılarında adaletsizlik yaptıklarını belirtmiş bu şartlar düzelmeden görüşmenin ve anlaşmanın mümkün olmadığını söylemiştir.

İşçilerimizi, aylık 40 TL'lik zam teklifi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bunun üzerine bugün grev kararı alınmıştır.Bu saatten sonra yasa gereği çalışmak zorunda olan arkadaşlarımızın haricinde hiç kimse iş yerine girip çalışmayacaktır. Bundan sonra işveren grevde olan hiç bir üyemizin iş akdini fesih edemeyecektir. Taleplerimiz seyyanen 100 TL zam, iki ikramiye ve tüm çalışanların eşit çalıştırılmasıdır. Grevimiz haklarımızı alana kadar devam edecektir."

İşveren temsilcileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı./Gerçek Gündem

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız