Güncel

Tarsus Kadın Cezaevi'nde süresiz açlık grevi başladı

Tarsus Kadın Cezaevi'nde 12 kadın süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

15 Ağustos 2017 Saat: 19:44
Tarsus Kadın Cezaevi'nde süresiz açlık grevi başladı
Tarsus Kadın Cezaevi'nde süresiz açlık grevi başladı

Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi’nde tutulan 12 tutuklu, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı. Kadın tutukluların talepleri arasında, yasal haklarının tanınması ve kötü muamelenin son bulması var.Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklular, işkence ve kötü muamele ile anılan cezaevinde koşulların düzeltilmesi için 7 Ağustos’ta uyarı amaçlı dönüşümlü açlık grevine başlamıştı.

Eylem sonrası da koşulların düzeltilmemesi üzerine bu kez 12 kadın tutuklu, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı.

Kadın tutuklularla görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, uyarı eyleminin ardından da koşulların düzeltilmemesi nedeniyle açlık grevine başladığını söyledi.

dihaber’e konuşan avukat Bek, kadın tutuklularının taleplerini şöyle sıraladı:Yasal haklarının tanınması, cezaevi mevzuatının uygulanması, cezaevine girişte darp ve işkence uygulayan memurlar hakkında işlem yapılıp cezalandırılması, verilen dilekçe ve mektupların iletilmesi, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına son verilmesi, tutukluların revir ve hastane taleplerinin yerine getirilmesi, ‘tek tip elbise’ uygulamasına geçilmemesi.Cezaevindeki durumun kaygı verici olduğunu ve bir an önce hak ihlallerinin sona erdirilmesini isteyen Bek, “Tutuklular yasal haklarının uygulanmasını talep ediyorlar. Onur kırıcı uygulamaların son bulmasını, kendilerinin muhatap alınmasını, can güvenliklerinin ve sağlık haklarının sağlanmasını istiyorlar” diye ekledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız