Güncel

TAYAD’lı Aileler’den hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı eylem

TAYAD'lı Aileler hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı Galatasaray Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi.

29 Temmuz 2018 Saat: 12:00
TAYAD’lı Aileler’den hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı eylem
TAYAD’lı Aileler’den hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı eylem

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen TAYAD’lı Aileler, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdi.

‘Bu saldırılar, beyinleri teslim alma politikasının bir parçasıdır’

TAYAD’lı Aileler hapishanelerdeki hak ihlalleri ve sürgün sevklere karşı Galatasaray Meydanı’nda eylem gerçekleştirdi. “Suçlu değil devrimciyiz, tek tip elbise giymeyeceğiz” yazılı pankart açan TAYAD’lılar adına basın açıklamasını Nesimi Özcan okudu. İzmir Şakran Kapalı Kadın Hapishanesi’nde Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek’in kitap istediği için saldırıya uğradığı, Gebze M Tipi’nde ise yine bir diğer Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’a iki yıl iletişim cezası verildiği bilgisini veren Özcan, Silivri 6 No’luda Salih Kanza ve Cem Özcan’nın savcılığa çıkarıldıkları sırada jandarmalar tarafından saldırıya uğradıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Bu saldırılar beyinleri teslim alma politikasının bir parçasıdır. Hapishanelerde okumayın, üretmeyin, düşünmeyin, direnmeyin diyor faşizm. Özgür tutsaklar defalarca tüm hakları için bedel ödediler.”

İki yıldır hapishanelerde gerçekleşen tüm saldırılara karşı tutsakların direnişle karşılık verdiğinin altını çizen Özcan, “Bizler TAYAD’lı Aileler olarak her zaman evlatlarımızla birlikteyiz. Evlatlarımızın dışarıdaki sesi soluğu olmaya devam edeceğiz.” diyerek açıklamayı sonlandırdı. “Tek tip giymedik giymeyeceğiz, devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganlarıyla eylem sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız