Güncel

TDİ: S ve Y tipi cezaevleri kapatılsın

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin tutsak yakınlarıyla bir araya geldiği etkinlikte S ve Y tipi cezaevlerinin kapatılması istendi.

11 Şubat 2024 Saat: 21:45
TDİ: S ve Y tipi cezaevleri kapatılsın
TDİ: S ve Y tipi cezaevleri kapatılsın
Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), S ve Y tipi cezaevlerinin kapatılması talebiyle başlattığı kampanya kapsamında Kadıköy’de bulunan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) binasında tutsak yakınlarıyla bir araya geldi. Etkinliğe çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Tutsaklar Dayanışma İnsiyatifi (TDİ)üyesi  Mehmet Acettin, Y ve S tipi cezaevlerinin tecrit üzerine kurulduğunu belirterek, "Devletin izlediği politika, kendi ekonomik ve siyasi görüşlerini topluma aşılamak. Biz bu yöntemi faşist bir yöntem olarak tanımlıyoruz. Türkiye gibi ülkelerde otoriter sistemler gelişti. Bunu da sermaye güçleri dediğimiz emperyalist güçler yarattı" dedi.  
Tutsak yakını Döndü Şen, iktidarın amacının "tek tipleştirmek" olduğunu ifade etti. Şen, "Biz daha önceleri de F tipi cezaevleri açıldığında minibüs tutar, ziyarete giderdik. Şu an ise günleri ayırdılar ve tutsakları ayrı ayrı koğuşlara koydular. Ancak bizler örgütlüyüz. Örgütlü olduğumuz için her şeyi başaracağımıza inanıyorum” diye kaydetti.  
Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta, siyasi tutsakları “bağımsızlaştırmak” istediğini belirtti. Çıta, “Devlet sistemini tamamen tutsakları yalnızlaştırmak, üretimini engellemek, politik kimliğini bağımsızlaştırmak üzerine kurmuş. Politik kimliğini reddetmeyenlerin tahliyesi bu yüzden engelleniyor. Hapishanelerde de tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Hapishanelerde birer mahkeme ve mahkeme heyeti oluşmuş durumda. Pişmanlık dayatması uygulanıyor. S ve Y bunun içindir. Tecrit altına almak istiyor fakat bugün F tiplerinde politik üretim oluyor. Tutsaklar hapishanelerde tecridi parçalıyorlar” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız