Güncel

Tek Tip Elbise dayatmasına hayır!

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde İHD İstanbul Şube hapishane Komisyonu, Tek Tip Elbiseye hayır! Tek Tipleştirmeye Hayır Pankartı açarak basın açıklaması yaptı. İ

5 Aralık 2017 Saat: 01:10
Tek Tip Elbise dayatmasına hayır!
Tek Tip Elbise dayatmasına hayır!

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde İHD İstanbul Şube hapishane Komisyonu, Tek Tip Elbiseye hayır! Tek Tipleştirmeye Hayır Pankartı açarak basın açıklaması yaptı. İnsan hakları savunucuları ve ailelerin katıldığı eylemde, ön konuşmayı İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri yaptı; Yoleri, 12 eylül sürecinde hapishanelerde giydirilmeye çalışılan tek tip elbise uygulamasına mahpuslar kabul etmeyerek elbiseleri yırttı. Mahkemelere elbisesiz, don fanila ile ve ayakkabısız giderek protesto ettiler. böylesi uygulamalar insanlara dayatılarak kişiliklerini ve onurlarını aşağılayarak işkence haline dönüştürülmek istenmiştir. bir çok direniş yöntemleriyle, açlık grevleriyle uygulamayı kabul etmediler. 1986 da ise bu uygulamada sonuç alamayacakları anlaşılmış ve tamamen kaldırılmıştır. bizler insan hakları savunucuları her dönemde bu uygulamaların bir işkence olduğu ve işkencenin bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. 
bugünlerde yeniden gündemleştirilerek Antalya ve Sincan da uygulamaya soktukları duyuyoruz. tek tip elbise dayatması bir işkencedir ve bizler insan hakları savunucuları olarak bu uygulamaya karşıyız ve burada basın açıklaması yaparak basını ve kamu oyunu bilgilendirmek ve beyanımızı ortaya koyarak ifade ediyoruz. 
basın açıklamasını ihd istanbul şube hapishane Komisyonu adına Sevim Kalman okudu ve bu uygulamaların karşısında olduklarını ve bu işkence aracı olan tek tipleştirmeye ve tek tip elbiseye hayır diyerek tapkimizi ortaya koyuyoruz. 
hapishanelerde mahpuslara dayatılan bu uygulamalara karşı bir çalışma içerisinde olduklarını ve eylemlerinin devam edeceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız