Güncel

"Tek Tip Elbise İşkencedir" eyleminin 6'ıncısı Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdi

İHD İstanbul Şubesi, tek tip elbiseye karşı dikkat çekmek için "Tek Tip Elbise İşkencedir" sloganıyla her ay düzenledikleri eylemlerinin 6'ıncısını Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdi.

8 Ağustos 2018 Saat: 00:07
"Tek Tip Elbise İşkencedir" eyleminin 6'ıncısı Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdi
"Tek Tip Elbise İşkencedir" eyleminin 6'ıncısı Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdi

"Tek tip kıyafet işkencedir" pankartının açıldığı eylem de sık sık "İnsan haklarıyla insandır", Tecrit öldürür dayanışma yaşatır sloganı atıldı. 
Son derece yıkıcı ve insan haklarını neredeyse askıya alan bir süreçten geçildiğini söylenen açıklamada, OHAL süreciyle birlikte hayatin her alanıyla ilgili düzenlemeler yapıldığını, bu düzenlemelerden en önemlisi ise 24 Aralık 2017'de yayımlanan 696 KHK olduğu, bu KHK'nın ise 103 maddesiyle birlikte Terörle Mücadele Kanunu (TMK) giren suçlar nedeniyle tutuklu bulunanlara cezaevi dışında mahkemeye gidiş ve dönüşler de tek tip elbise giyme zorunluluğunun getirilmesi olduğunu belirtti.

TUTUKLULAR KİMLİKSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALISILIYOR

İnsan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırı olan bu düzenlemenin, hukukun ve yargının aslında bir intikam aracına dönüştürüldüğünü ifade ederek, tek tip elbise ile amaçlananın tutukluların kimliksizleştirilmeye, onurlarının zedelenmesine, ayrımcılığa uğratılmasına ve toplum önünde küçük düşürülmesine hizmet ettiğini söyledi. Bununla beraber tek tip elbise giyilmemesi neticesinde mahpusların mahkemeye götürülmeme, görüş, iletişim yasağı gibi cezalarla tecrit için de tecrit uygulanacaktır" dedi. 
Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunulan açıklamada, tek tip elbisenin insan onurunu ayaklar altına alan bir işkence olduğunu belirterek, tek tip elbise düzenlenmesine her fırsatta karşı durmak gerektiği ifade edildi. 
Henüz tek tip elbise uygulamasına cezaevlerinde uygulanmaya başlanmamış olsa bile 696 sayılı KHK kaldırılmadığı sürece tutuklular üzerinde bir tehdit unsuru olmaya devam edeceğini dile getirildi.
fotoğraflar: Yagmur

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Mehmet Acet Kara dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava
Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Mehmet Acet Kara ve Hasan Karakoç dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız