Güncel

Tek tipe karşı Taksim Meydanı’nda eylem yapan iki TAYAD’lı gözaltına alındı.

Galatasray Meydanı’nda basın açıklaması yapan TAYAD’lı Aileler eşzamanlı olarak tek tip elbise dayatmasına karşı Taksim Meydanı’nda da döviz açarak eylem gerçekleştirdi.

3 Şubat 2018 Saat: 22:58
Tek tipe karşı Taksim Meydanı’nda eylem yapan iki TAYAD’lı gözaltına alındı.
Tek tipe karşı Taksim Meydanı’nda eylem yapan iki TAYAD’lı gözaltına alındı.

Foto: Kerim Eren

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği üyeleri Cemile Temizkalp ve Sakine Aslan tek tip elbise uygulamasından vazgeçilmesi için Taksim Meydanı’nda eylem yaptı. Anıt önünde “Tek tipe hayır”, “Onurludur bizim evlatlarımız, tek tip elbise giymedi, giydirmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıyan iki TAYAD’lı, “Tek tip ölüm demektir”, “Tek tip giymedik giymeyeceğiz”, “Tek tipe izin vermeyeceğiz” şeklinde sloganlar da attı.

Burada konuşma yapan Cemile Temizkalp tek tip elbisenin kefen olduğunu ve bunu çocuklarının giymeyeceğini söyleyerek, kendilerinin de çocuklarının yanında olduğunu ifade etti. Hapishanelerde tek tip dayatmasının yanı sıra sürgün sevklerin, hak ihlallerinin sürdüğünü söyleyen Temizkalp “Çocuklarımıza sürgün sevklerle işkence ediliyor, biz TAYAD’lı Aileler olarak bu
işkencelere izin vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz” dedi.
Yaklaşık 10 dakika kadar süren eyleme polis müdahale etti. TAYAD’lı Cemile Temizkalp ve Sakine Aslan polisler tarafından gözaltına alındı.

Eşzamanlı Eylem

Öte yandan eş zamanlı olarak Galatasaray Lisesi önünde de TAYAD’lı Aileler tarafından tek tip elbiseye karşı basın açıklaması yapıldı. Buradaki eylemde basın açıklamasını okuyan Naime Emlik “Onurludur bizim evlatlarımız. Tek tip elbise giymediler, giydirmeyeceğiz. Faşist AKP olağanca gücüyle saldırıyor özgür tutsaklara. İçeride direnişi, dışarıda da sahiplenmeyi durduramıyor, durduramayacaklar” şeklinde konuştu. Tek tipe karşı bulundukları her alanda direneceklerini belirten Emlik, “Biz zulmün kapısına 1984’lerde dayandık ve zulmün kalelerini yıktık. Yine yıkacağız” dedi.
‘Kendi ölüm fermanımızı imzalamayacağız’
Geçmiş yıllarda da tek tip elbiseye karşı mücadele ettiklerini ve giymediklerini söyleyen Naime Emlik “Tek tip elbise beyinleri teslim almanın aracı olarak dayatılıyor. Beyinlerimizi size teslim etmeyeceğiz. Belki bedenlerimiz düşecek çok sevdiğimiz Anadolu topraklarına. Ama yine de tek tip elbise giymeyeceğiz. Tek tip elbise giymek ölümdür. Kendi ölüm fermanımızı imzalamayacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız