Güncel

Tershane önünde 1 Mayıs açıklamasına yasak!

DİSK Limter-İş Sendikası üye ve yöneticileri, hem 1 Mayıs nedeniyle hem de tersanelerde virüs salgınının yayılmasını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alındı.

21 Nisan 2020 Saat: 09:07
Tershane önünde 1 Mayıs açıklamasına yasak!
Tershane önünde 1 Mayıs açıklamasına yasak!

İstanbul Tuzla İçmeler Köprüsü’nde dün sabah bir araya gelen Limter-İş üye ve yöneticilerine polis müdahale etti. Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ile Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır’ın da aralarında olduğu 6 kişi karga tulumba gözaltına alındı.

BirGün gazetesinin haberine göre, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, gözaltında tutulduğu Tuzla Orhanlı Karakolu’nda yaptığı açıklamada, “Sabahleyin polisler geldi, ‘Ne yapacaksınız?’ diye sordular. 1 Mayıs’la ilgili açıklama yapacağımızı söyledik. Daha sonra karar değiştirdiler, ‘Valiliğin emri var, yasaklandı’ dediler. Biz de ‘Basın açıklaması yapmak sendikamızın yasal hakkıdır, bu hakkımızı kullanmamız Valilik tarafından bu şekilde yasaklanamaz. Valilerin kararları yasalardan üstün değildir’ diyerek bu duruma itiraz ettik. Sonra bizi apar topar Orhanlı Karakolu’na getirdiler. Şu anda bekliyoruz. Ama önümüzdeki günlerde 1 Mayıs’la ilgili açıklamamızı mutlaka yapacağız” dedi.

Saygılı ve beraberindeki 5 kişiye ayrı ayrı 3 bin 180 TL para cezası verildi. “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılacağı söylenen Saygılı ve 5 kişi serbest bırakıldı.

İŞÇİYE GÖZALTI PATRONA ÖZEL İZİN

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu’nun 17 Nisan’da yayımladığı rapora göre, Tuzla’da bulunan 8 tersanede en az 57 işçi Covid-19 virüsüne yakalandı. Salgının hızla yayılmasına rağmen birçok tersane hafta sonu sokağa çıkma yasağı varken valilik ve kaymakamlıktan özel izin alarak işçileri çalıştırdı. En az 7 pozitif vakanın görüldüğü Sedef Tersanesi de ‘gemi siparişlerini yetiştirebilmek’ için özel izin alan tersaneler arasındaydı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız