Güncel

Teşvikiye halkı yeşil alanına sahip çıktı

İstanbul’da Teşvikiye Mahallesi halkı son yeşillik olan deprem toplanma alanına yapılmak istenen DAP Yapıya ait mega projeyi protesto etti.

7 Ocak 2021 Saat: 08:49
Teşvikiye halkı yeşil alanına sahip çıktı
Teşvikiye halkı yeşil alanına sahip çıktı

İstanbul Teşvikiye Mahalle Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen mahalleliler mahallede yapılması planlanan DAP Yapıya ait mega projeyi protesto etti. Açıklamada “Beton Değil Park İstiyoruz” “Yeşilime Dokunma” sloganları atıldı.

Açıklamada mahallenin tek deprem toplanma alanı olan Marmara Üniversitesi Yerleşkesine Emlak GYO, TOKİ ve Dap Yapı işbirliği ile 10 katlı mega sitesi yapılacağı belirtilerek; “Eskiden kamuya ait olan arazinin aynı zamanda tek toplanma alanımızdı. Olası depremde toplanma alanımız olarak sadece mezarlık kaldı.  Mahallemiz, yapılacak büyük, küçük herhangi bir yapılaşmayı kaldıramaz. Yapılmak istenen inşaat projesi, yeşil süsü verilmiş yıkım projesidir. Ne mahallemizde ne de gezegende iklim krizini derinleştirecek , canlı hayatını hiçe sayacak hiçbir proje istemiyoruz. Başta kamusal alanımızı özelleştirip imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerden telafisi mümkün olmayan bu projenin tümden iptal edilmesini, toplam 40 dönüme yakın arazının bir kent parkı yapılmasını istiyoruz” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız