Güncel

Tez-Koop-İş, İzmir Barosu’nda sözleşme imzaladı

Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube ile İzmir Barosu arasında 2016-2017 dönemini kapsayan ve yaklaşık 70 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı.

25 Mart 2016 Saat: 13:01
Tez-Koop-İş, İzmir Barosu’nda sözleşme imzaladı
Tez-Koop-İş, İzmir Barosu’nda sözleşme imzaladı

Toplu sözleşmenin en önemli maddelerinden biri, çalışan işçilerin devlete ödediği vergi yükünü işverenin üstlenmesi oldu. Bu düzenleme ile işçi ocak ayında ne kadar ücret alıyorsa aralık ayında da aynı ücreti alacak ve en düşük ücreti alan işçinin 300-350, en yüksek ücreti alan işçinin de 550-600 lirası cebinden çıkmamış olacak. Ücretler 1.500-3.500 arasında değişiyor.     

Sözleşmenin diğer önemli maddesi ise yeni işe giren işçilerin ikramiyeleri ile ilgili oldu. Yeni işe giren işçiler ikramiye ödemelerini kademeli olarak alıyordu. İşçilerin 4 ikramiyenin tamamını alabilmesi için 15 yıl kıdem geçirmesi gerekiyordu. Bu madde kaldırılarak işe giren tüm işçiler deneme süresi olan 3 aylık süreden sonra 4 ikramiyenin hepsini almaya başladı.

TİS imza törenine İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Sekreteri Av. Şakir Uzun, İzmir Barosu Saymanı Nilay Ertem Durlu, Türk-iş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat, Şube Örgütlenme Sekreteri Tuğrul Çan, Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve İşyeri Temsilcisi İdris Durna ve çalışan üyeler katıldı.

Sözleşme töreni sırasında konuşan Tez Koop İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Caner Fırat, sendika olarak her platformda işçiler üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini dile getirdiklerini söyleyerek, bugün İzmir Barosu’yla imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Baro çalışanları üzerindeki vergi yükünün alındığını ve bunun diğer kurumlara örnek olması gerektiğini söyleyerek, sözleşmenin imzalanması sırasındaki yapıcı tutumlarından dolayı İzmir Barosu Başkanı Sayın Av. Aydın Özcan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.

Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ise karşılıklı diyalog içerisinde geçen sözleşme görüşmeleri sonunda sözleşmede iyileştirmeler yapıldığını ancak sözleşmenin en önemli kalemini çalışanlar üzerindeki vergi yükünün alınmasını oluşturduğunu söyledi.  Kurumlar arasında ilk kez İzmir Barosu tarafından toplu iş sözleşmesine bu maddenin eklendiğini söyleyen Özcan, “Baromuzda bulunan altmışın üzerindeki personelimizle huzurlu bir ortamda, başarıyla çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte üreteceğiz, birlikte başaracağız. Baro personelimiz meslektaşlarımıza ve baromuza mutlu bir şekilde hizmet edecekler ve hep birlikte İzmir Barosu’nun başarısı için çalışacağız. Öncelikle Tez -Koop Başkanlığında ve temsilciliğinde çalışan arkadaşlarımıza, Baro Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız