Güncel

Tez-Koop-İş: Üyelerimizin kısa çalışma ödeneğini derhal ödemelisiniz

Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Selahattin Karakurt "Bizler 3 aydır evimize ekmek alamıyoruz. Üyelerimizin kısa çalışma ödeneğini derhal ödemelisiniz" dedi.

15 Haziran 2020 Saat: 18:49
Tez-Koop-İş: Üyelerimizin kısa çalışma ödeneğini derhal ödemelisiniz
Tez-Koop-İş: Üyelerimizin kısa çalışma ödeneğini derhal ödemelisiniz

İSTANBUL

Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şubesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde çalışan ve 2,5 aydır ücreti ödenmeyen üyeleri için eylem yaptı.

98 üyelerinin ne Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlandırıldığını ne de ücretlerinin ödendiğini söyleyen Şube Başkanı Selahattin Karakurt, hem üniversite yönetimine hem de İŞKUR yetkililerine seslenerek "Ödeme süresi hiçbir zaman çalışanları açlığa mahkum edecek kadar aylarca sürmemelidir. Bu süreci işverenler de kurumsal olarak takip etmelidir. Ben gerekli müracaatı yaptım bundan sonrası benim işim değil diyerek bir kenara çekilemez" dedi.

Etha'nın haberine göre, Karakurt, işçilerin bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Siz eskiden olduğu gibi hayatınıza devam ediyorsunuz. Bizler 3 aydır evimize ekmek alamıyoruz, çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Eşden dostdan borç istemekten yorulduk. Kredi kartlarımız yeterli ödemeleri yapamadığımız için kapatıldı. Peki biz ne yapalım? İşverenimiz olarak sizlere hiç sorumluluk düşmüyor mu? Ve buradan ilgili tüm kurum, kuruluş ve yetkililere sesleniyoruz: Üyelerimizin hak ettiği kısa çalışma ödeneğini zaman geçirmeden derhal ödemelisiniz. Eğer bir gram vicdanınız varsa ödemelisiniz. Eğer hak ve hukuk tanıyorsanız ödemelisiniz. Eğer insanlık değerleriniz bulunuyorsa ödemelisiniz. Ve siz İstanbul Üniversitesi yöneticileri; bu olumsuz süreci başka olumsuzluklara dönüştürmeyeceğinize inanmak istiyoruz. Dün onlarca işçi arkadaşımızı ekonomik gerekçelerle işten çıkarttığınızı unutmadık. Umarım ki yarında aynı gerekçelerle başka arkadaşlarımızı işten çıkartmaya kalkışmazsınız."

'İŞÇİNİN KARA GÜN PARASINDAN ELİNİZİ ÇEKİN'
Son günlerde yeniden gündeme getirilen kıdem tazminatı hakkının sınırlandırılması ve giderek ortadan kaldırılması girişimlerine tepki gösteren Karakurt, "İnsanlarımızın Covid-19 pandemisi nedeniyle işlerini, aşlarını kaybettikleri bu günlerde kıdem tazminatımızı kaldırmaya yönelik bu söylemler gündemi saptırmak için değilse işçi düşmanlığından başka bir şey değildir. Sizin yapmanız gereken işsize iş, aşsıza aş bulmaktır. İşçinin alın terinin, emeğinin karşılığı olan kıdem tazminatını yok etmek değil. Bugüne kadar kıdem tazminatımızı yok etmek isteyen nice bakanlar kendileri yok oldu. Çünkü kıdem tazminatı, tüm işçilerin biriktirilmiş emeklerinin karşılığıdır. Çünkü kıdem tazminatı, hakkımızdır, onurumuzdur. Çünkü kıdem tazminatı işçinin karagün parasıdır, çocuklarımızın okul parasıdır, düğün parasıdır, gelecek güvencemizdir. İşçinin kıdem tazminatının kaldırılmasına ya da haklarının kısıtlanmasına dün olduğu gibi bugünde asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız