Güncel

TGS basın raporunu açıkladı: Gazeteciler tutuklu, işsiz ve güvencesiz

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nde “Basın Özgürlüğü Raporu”nu açıkladı.

4 Mayıs 2019 Saat: 01:30
TGS basın raporunu açıkladı: Gazeteciler tutuklu, işsiz ve güvencesiz
TGS basın raporunu açıkladı: Gazeteciler tutuklu, işsiz ve güvencesiz

TGS avukatlarından Ülkü Şahin ,Türkiye’de 142 gazetecinin tutuklu olduğunu anımsatılarak “Hemen her gün adliye koridorlarında gazeteciler basın özgürlüklerini savunmak zorunda kalıyor. Gazeteciler tutuklu, işsiz ve güvencesiz” dedi.

Şişli’deki TGS Akademi’de yapılan basın toplantısında paylaşılan “Basın özgürlüğü raporu”nda 2018 ve 2019 yılında yaşananlar, medya kuruluşlarına verilen para cezaları, yayın yasakları gibi birçok bilgi yer alıyor. Raporun bir özetini sunan TGS avukatlarından Ülkü Şahin, “26 yıldır Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak anılan 3 Mayıs’ı Türkiye maalesef bir kez daha sorunlar ile karşılıyor. Son yıllarda gazeteciler üzerinde artan baskılar, medyanın iktidar kontrolüne geçmesi, 142 gazetecinin tutuklu olması ülkede basın özgürlüğünü bitirdi” diye konuştu.
5 gazeteciden 4’ü ceza aldı
Geçen son 1 yılda 74 gazetecinin çeşitli suçlardan dolayı toplamda 256 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirten Şahin, “3 gazeteci hakkında müebbet hapis cezasına hükmedildi. Son bir yıl içerisinde gazetecilere yaptıkları haberlerden dolayı toplamda yaklaşık 170 milyon TL adli para cezası verildi veya tazminata mahkum edildi. 18 gazeteci yargılandıkları davadan beraat etti. Bu rakam, davası sonuçlanan gazetecilerin yaklaşık yüzde 19’una tekabül ediyor. Yani davası sonuçlanan her 5 gazeteciden 1’i beraat ederken, 4’ü ceza aldı” ifadelerini kullandı. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da “Türkiye’deki karanlık tabloyu paylaşmak zorunda kaldık. Bu tabloyu değiştirmek için mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız