Güncel

TİHV Başkanlığı'nı Bakkalcı üstlendi

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TİHV Başkanlığı'nı Metin Bakkalcı'ya devretti.

17 Kasım 2020 Saat: 13:04
TİHV Başkanlığını Bakkalcı üstlendi
TİHV Başkanlığı'nı Bakkalcı üstlendi

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın, TİHV Başkanlığı görevini devretme talebinde bulunduğunu duyurdu.

Fincancı'nın TTB'deki iş yoğunluğu ve sorumlulukları nedeniyle TİHV Başkanlığı görevini devretme önerisinin kabul edildiği belirtilen yönetim kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili başkanımızın üstlendiği yeni görev ve sorumlulukları tüm vakıf ortamı için büyük bir onur ve gurur vesilesi olmasına karşın yönetim kurulumuz tarafından üzüntüyle karşılanan bu öneri, sevgili başkanımızın iradesine duyduğumuz saygı gereği -yönetim kurulu üyeliği devam etmek koşuluyla- oybirliği ile kabul edilmiştir."

BAKKALCI TİHV BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ ÜSTLENDİ
"Yönetim Kurulumuz, bu gelişmenin vakfımızın çalışmalarında olası bir aksaklık ve kesintiye yol açmaması için 2021 Haziran ayında yapılması öngörülen seçimli Kurucular Kurulu toplantısına kadar TİHV Başkanlığı görevinin Metin Bakkalcı, Genel Sekreterliği görevinin ise Coşkun Üsterci tarafından üstlenmesine oy birliği ile karar vermiştir.

'FİNCANCI'YA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ'
"11 yıl boyunca vakfımızın başkanlığını büyük bir özveri ve son derece başarı ile yürüten, tüm zorlukları cesaretle göğüsleyerek bizlere örnek olan, TİHV'i ülke içinde ve dışında başarıyla temsil ederek saygınlığını arttıran, insan hakları mücadelesinde öncü çalışmalara imza atan sevgili mücadele arkadaşımız Şebnem Korur Fincancı'ya en içten teşekkürlerimizi sunar, yeni görevinde sonsuz başarılar dileriz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız