Güncel

Timtik ve Ünsal'ın tek isteği adil yargılanmak

Ölüm orucu direnişlerini sürdüren Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. ÇHD, avukatların durumlarının kritik aşamaya geldiğini, tek isteklerinin de adil yargılanmak olduğunu açıkladı.

9 Temmuz 2020 Saat: 16:44
Timtik ve Ünsalın tek isteği adil yargılanmak
Timtik ve Ünsal'ın tek isteği adil yargılanmak

Adil yargılanma talebiyle 5 Şubat'ta başladıkları açlık grevini 5 Nisan'da ölüm orucuna çeviren tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Didem Baydar Ünsal, "Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal'ın adil yargılanma talebiyle başladığı ölüm orucu eylemi devam ediyor. Bugün çalışma ve mücadele arkadaşım Ebru açlığının 189. gününde. Eşim Aytaç açlığının 158. gününde. Ölüm orucunun çok basit bir talebi var. Adil yargılanmak" dedi.

'KANSER GİBİ YAYILAN SESSİZLİĞİ BOZUYORUZ'
"Neredeyse iki senedir bu meydanda adalet talebimizi haykırıyoruz" diyen Ünsal şöyle devam etti: "18 avukata 159 yıl ceza verilen bu dosyadaki adaletsizliklerin son bulması. Bunun için de onların sağlığı daha fazla bozulmadan yargıtaydaki dosyamızda kararın bozulması ve tahliye edilmeleri gerekiyor. Çünkü ancak tahliye edilirlerse sağlıklı bir şekilde savunma haklarını kullanabilecek ve adil yargılanma hakkından faydalanabilecekler. Ancak bilinmelidir ki adalet talebimiz elbette sadece bizim dosyamız için değil, bu ülkede yaşanan tüm adaletsizliklere karşı bir direniş sergiliyoruz biz. Doğaya, kadına, hayvanlara, çocuklara, tüm ezilen halklara, yoksullara yapılan adaletsizliklere karşı ölüm orucunda. Bizler onların talepleri kabul edilene kadar seslerini her yerde duyurmaya devam edeceğiz her yerde ve her koşulda." Ünsal, Yargıtay'ın bir an önce karar vermesini istedi.

EBRU TİMTİK 30 KİLO VERDİ
Ünsal, ölüm orucu direnişini sürdüren Timtik ve Ünsal'ın sağlık durumları hakkında da şu bilgileri verdi:

"Günler ilerledikçe sağlık durumları kötüleşiyor. Ebru Timtik, sürecin başından bu yana 30'dan fazla kilo kaybetti. Elleri ve bilekleri morarmış üzerinde yaralar çıkmış durumda, ağız kenarlarında ve ağız içinde boğazından aşağıya doğru yaraları yaygınlaşmış daha kötüsü yaralar yüzünden konuşmakta, yutkunmakta ve sıvı almakta zorluk çekmeye başladı. Ancak haklılığının ve hak ettiklerini alabileceklerine olan inancın verdiği güçle direniyor ve canı yansa da sıvı ve gerekli şeker-tuz ve vitaminlerini almaya, enerjisini korumaya çalışıyor, yaşama sıkı sıkıya tutunuyor. Aytaç Ünsal ise 60 kiloya kadar düştü. Ağız içinde yaralar oluşmasına ve zaman zaman biraz yorgun olmasına karşın o da Ebru Timtik gibi dirençli ve umutlu her zaman. Vazgeçmiyor bıkmadan usanmadan yazmaktan, çizmekten, bizlere seslenmekten…"

ÇHD üyesi avukatların yargılandığı ve İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tahliye kararı verilmişti. Ancak 24 saat geçmeden tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi, tahliye edilen 6 avukat serbest bırakılmalarından bir gün sonra yeniden tutuklandı.

Kısa bir süre sonra ise tahliye kararı veren mahkeme hayeti sürgün edildi. Yapılan yargılama sonucu yeni mahkeme heyeti, 18 avukata "örgüt üyeliği" ve "örgüt yöneticiliği" iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası verdi. Avukat Ebru Timtik "örgüt üyeliği" suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal ise 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız