Güncel

TOKİ işçileri kendilerini Meclis’e zincirledi: 4 gözaltı

Ücretlerini alamadıkları için kendilerini Meclis kapısına zincirleyen 4 TOKİ işçisi gözaltına alındı.

8 Ocak 2019 Saat: 20:52
TOKİ işçileri kendilerini Meclis’e zincirledi: 4 gözaltı
TOKİ işçileri kendilerini Meclis’e zincirledi: 4 gözaltı

Yaklaşık iki yıldır ücretlerini alamayan TOKİ işçileri, Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yaptı. İşçilerin eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinden Şevin Coşkun, Zeyney Özen, Hüseyin Kaçmaz ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinden Murat Emir, Gamze Taşçıer, destek verdi.

TOKİ işçilerinden Doğukan Özkaya, Ömer Özkaya, Hasan Durgaç ve Hanifi Durgaç, “İşçiyiz haklıyız hakkımızı isteriz” diyerek kendilerini Meclis’in önündeki demirlere kelepçeledi. Bunun üzerine müdahale eden polis, 4 işçiyi de gözaltına aldı.

‘SESLERİNİ DUYUYORUZ’

CHP’li Milletvekili Gamze Taşçıer, işçilerin gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Hak ettikleri ücretleri almak için her türlü yolu denemeye çalışıyorlar ama bir türlü seslerini duyuramadılar. Her seferinde kapılar yüzlerine kapandı. En son bugün seslerini duyurabilmek için Meclis’in demirlerine kendilerini kelepçelediler. İşçilerin bu haklı talebinin bir an önce karşılanması için gereğinin yapılması gerekiyor. Bizler seslerini duyuyoruz, sorunlarını biliyoruz. Seslerinin duyurulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

22 KASIM'DAN BU YANA EYLEMDELER

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Mamak’taki bin 312 konutluk projesinde çalışan 225 işçiden 15’i yaklaşık 2 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle şantiyede 22 Kasım 2018 tarihinde inşaat önünde eylem yapmaya başlamıştı.

2 Aralık 2018 gecesi polisler, TOKİ işçilerinin şantiye önünde kurdukları çadırı dağıtmış ve 7 işçiyi gözaltına alınmıştı. TOKİ işçileri, 2 Aralık'tan bu yana sürekli polis müdahalesiyle karşılaşırken, şantiyenin bulunduğu sokağa dahi girmelerine izin verilmiyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız