Güncel

Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde eylem

Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde çalışan işçiler ücretlerinin tamamının ödenmemesi nedeniyle şantiye önünde eylem yaptı.

27 Şubat 2019 Saat: 21:00
Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde eylem
Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde eylem

Serpil ÜNAL

İSTANBUL - Fatih'te bulunan Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu inşaaatında çalışan 4 işçinin ücretlerinin bir kısmı ödenmedi. DİSK'e bağlı Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası üyesi işçiler şantiye önünde basın açıklaması yaparak ücretlerinin gasp edilmesine izin vermeyceklerini söyledi.

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi denetiminde,  yapılan Fatih Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde Ilgaz İnşaat bünyesinde çalışan Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler, ücretlerinin tamamının ödenmemesi nedeniyle bugün şantiye önünde basın açıklaması gerçekleştirdik.

"Köle Değiliz Ücret Haktır Gasp Edilemez" yazılı pankart açan işçiler "Ücret Haktır Gasp Edilemez", "İnşaat İşçisi Köle Değildir" sloganları attı.

Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut İstanbul Proje Koordinasyon Birimi denetiminde,  yapılan Fatih Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesinde Ilgaz İnşaat bünyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız ücret alacaklarının tamamı ödenmeden Şubat ayı başında şantiyeden çıkarıldı. Şubat ayından itibaren şirket yetkilileriyle yaptığımız görüşmelere rağmen arkadaşlarımızın ücretlerinin tamamının ödenmesi yönünde sonuç alamadık. Arkadaşlarımızın sadece asgari ücret kısmı yatırıldı gayri resmi taşeron şirket kişi ortada yok. Dört arkadaşımızın ücretleri kalan ücretleri yatırılmıyor. Bugün İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ve SGK'ya gerekli bildirimleri yapacağız" dedi.

Ücret alacağının az veya çok olması değil, önemli olanın bir hak gaspı olduğunu belirten Karabulut,  inşaat firmalarının iş bitimine yakın "zarar ettik" diyerek işçilerin ücretlerini gasp ettiklerini ve bunun taşeron firmalar tarafından çok sık yapılmaya başlandığnı söyledi.

İşçilerin sigorta pirimlerinin gerçek ücretleri üzerinden yatırılmadığını, gerçek gün ve ücret puantajlarının işlenmediğini ve ücretlerinin ana firma tarafından sadece asgari ücret kısmının yatırıldığını belirten Karabulut, Dev Yapı İş Sendikası olarak bu hak gasplarına izin vermeyceklerini ve fiili meşru mücadeleyle haklarını alacaklarını eğer bu haftaki görüşmelerden de olumlu bir sonuç alamazlarsa, gasp edilen ücretleri ödeninceye kadar şantiye önünde olacaklarını söyledi.

İşçiler ve sendika temsilcileri yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul Proje Koordinasyon Birimi ve SGK'ya gerekli bildirilerde bulunmaya gitti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız