Güncel

Toplumsal Bellek Platformu Aileleri: Hasan Ocak biziz

Toplumsal Bellek Platformu Aileleri, gözaltında kaybedilen Hasan Ocak ve Canan Kaftancıoğlu'nun hedef alınmasına tepki gösterdi, "Adalet için, gerçekler için haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

14 Ocak 2021 Saat: 21:34
Toplumsal Bellek Platformu Aileleri: Hasan Ocak biziz
Toplumsal Bellek Platformu Aileleri: Hasan Ocak biziz

Toplumsal Bellek Platformu Aileleri, kontrgerilla tarafından 1995 yılında Gazi Mahallesi'nde yaşanan katliamın ardından gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Gazi Katliamı sonrasında gözaltında kaybedilen, daha sonra gizlice kimsesizler mezarlığına gömülmüş halde bulunan, işkenceyle öldürülmüş ve 26 yıldır failleri adalete teslim edilmemiş Hasan Ocak'ı terör örgütü üyeliğiyle suçlamak sadece vicdansızlık değil aynı zamanda geçmişin üzerini örtmek, şiddeti meşrulaştırmak ve adaletsizliği düzen olarak tanımlamaktır" denildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Hasan Ocak vakasını incelediği ve devleti "yaşam hakkını ihlal etmekten" suçlu bulduğu hatırlatılan açıklamada, "Hasan Ocak biziz! Hasan Ocak cinayetinin gerçekleri, bizlerin ve binlerce kayıp ailesinin adalet arayışında mihenk taşlarından biridir" diye belirtildi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Hasan Ocak ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle hedef gösterildiğini kaydeden Toplumsal Bellek Platformu Aileleri, "Günlerdir Canan Kaftancıoğlu ve Hasan Ocak hakkında çeşitlilik gösteren örgüt üyelikleri iddialarıyla tutarsız ve delilsiz ithamlarla bir karalama kampanyası yürütülüyor. Geçmişte Cumartesi Anneleri'yle bir araya gelerek adalet vaad eden Cumhurbaşkanı ve yakın ekibi, bugün bu ülkenin binlerce kayıp insanı için adalet isteyen Cumartesi Anneleri gerçeğinin simgesi Hasan Ocak'ı terör örgütü üyesi ilan ederek, sandıkta seçimle yenemediği siyasi partiyle; sol, sosyalist ve sosyal demokrat düşünceyle kavgasına malzeme etmekte beis görmüyor" dedi.

Açıklamada, Toplumsal Bellek Platformu Aileleri'nin yıllardır sürdürdüğü adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceği belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız